Nyhed

Norge vandt Melodi Grand Prix

Den violinspillende Alexander Rybak vandt sangdysten i Moskva. Danske Brinck endte på en 13. plads.

Billede: EBU

Det blev en af bookmakernes absolutte favoritter, den norske sanger, violinist og charmetrold Alexander Rybak og hans sang "Fairytale", der vandt årets Melodi Grand Prix, som lørdag blev afholdt i Moskva. Og da sejren først var helt sikker lidt over midnat, norsk tid, så falder sejren sjovt nok på Norges nationaldag, den 17. maj. Alexander Rybak er i øvrigt halvt hviderusser, og hans folkemusikinspirerede sang har også et vist østeuropæisk træk over sig.

Alexander Rybak vandt suverænt med lang ned til andenpladsen, Island i form af Jóhanna Guðrún Jónsdóttirs "Is It True?". Tyrkiet blev nummer tre med Hadise og "Düm Tek Tek".


Det danske bidrag, Brinck og "Believe Again", endte midt i feltet på en 13. plads ud af de i alt 25 finalister. Finland fik færrest point.

Danske Susanne Georgi, der repræsenterede Andorra, røg ud allerede i semifinalen i tirsdags og optrådte dermed ikke ved aftenens show. Heller ikke det irske bidrag, Sinead Mulvey og Black Daisys "Et Cetera", co-skrevet af danske Christina Schilling, nåede videre fra semifinalen.

Grand prix-showet blev afviklet uden de store problemer, selvom der i byen tidligere på dagen havde været en mindre demonstration til fordel for homoseksuelles rettigheder - en demonstration, som politiet hurtigt og noget hårdhændet opløste.


DR's Melodi Grand Prix-side

ANNONCE