Nyhed

Wilco forærer ny sang væk

Gruppen holder stadig det nye materiale tæt ind til kroppen, men forærer nu en coverversion gratis væk

Wilco udsender 30. juni "Wilco (The Album)", men helt så længe skal man faktisk ikke vente på nyt materiale fra gruppen. Bandet har nemlig indspillet en ny coverversion og lagt den ud til gratis download på deres webside. Det drejer sig om sangen "The Jolly Banker" skrevet af Woody Guthrie.

Det bør ikke overraske, at gruppens kommentar til den nuværende finansielle situation kommer via en Guthrie-sang, og at de samtidig foreslår, at man donerer penge til The Woody Guthrie Foundation And Archives til gengæld for at downloade sangen. Wilco har nemlig i samarbejde med engelske Billy Bragg udsendt to plader, hvor de har skrevet musik til gamle Guthrie-tekster, som folkesangeren aldrig selv nåede at konvertere til sange.

Skiverne "Mermaid Avenue" og "Mermaid Avenue Vol. II" kom i henholdsvis 1998 og 2000 på foranledning af Woody Guthries datter, Norah, der ønskede, at en ny generation skulle sætte musik til faderens tekster. Hun kontaktede Billy Bragg, der kontaktede Wilco, og resultatet blev to fine og alsidige udgivelser.

Projektet har stået stille siden 2000, men nu har Wilco altså kastet sig over endnu et Guthrie-nummer, som foræres væk med et glimt i øjet på deres webside. De opfordrer almindelige mennesker til at downloade og donere $2 til Guthrie-fonden, og arbejdsløse til at donere gratis. Ansatte eller tidligere ansatte i banker og kreditforeninger bedes dog om at donere $100.

ANNONCE