Nyhed

Fan betaler 10.000 dollars for at synge duet med Jill Sobule

Den amerikanske sangerinde har fået en fan til at betale sig med på sit nye album

Pladesalget falder og falder som bekendt, hvilket har fået musikere til at tænke kreativt. Flere er begyndt at lave særlige indsamlinger, hvor fans kan være med til at finansiere indspilningen af deres albums. En af dem er den amerikanske sangerinde og sangskriver Jill Sobule, der i januar 2008 satte gang i en indsamling for at finansiere sit næste album, hvilket vi et par gange har nævnt kort i andre sammenhænge på GAFFA.dk

Jill Sobule formåede at indsamle 75.000 dollar (cirka 413.000 kroner), og pladen er nu færdig og klar til udgivelse i april måned under titlen "California Years".

I januar 2008 postede hun et budskab på hjemmesiden jillsnextrecord.com. Her kunne man læse følgende besked: "Hej, jeg er Elaine. Jills mor. Som I ved, er min datter et ægte talent." Derpå lancerede Jill nogle forskellige priskategorier, hvorigennem man kunne støtte udgivelsen af albummet. For 100 dollar kunne man få en T-shirt med påskriften "Jill Sobule Junior Executive Producer." For 5000 dollar kunne man få en privat hjemmekoncert med Jill Sobule, og for 10.000 dollar kunne man få lov at synge duet med Jill Sobule på albummet. Et bidrag i den såkaldte "Weapons Grade Plutonium"-kategori.

I et interview med CNN fortæller Jill Sobule nu, at det lykkedes hende at finde en fan, der ville betale 10.000 dollars for at synge duet med hende på albummet, og der var også fem-seks personer, der ville betale 5000 dollars for en privatkoncert med Sobule. Jill Sobule tilføjer, at de fans, der købte en privatkoncert med hende, havde tilladelse til at tage entré, og at de dermed havde mulighed for at tjene (nogle af) pengene hjem igen.

Jill Sobule fortæller videre, at hun fik indsamlet de 75.000 dollar på kun seks uger, hvilket hun er aldeles overrasket over. Hun siger ligeledes, at hendes gavmilde duetpartner er en kvinde fra England, som ikke er professionel sangerinde, hvilket hun er glad for, og duetten blev fin. Her kunne man tilføje, at der ellers var en vis risiko for, at duetpartneren sang pivfalsk, men det er åbenbart ikke tilfældet.

Jill Sobule siger videre, at grunden til, at hun har anvendt denne alternative finansieringsform er, at hun har været på fire forskellige pladeselskaber – to multinationale selskaber, som droppede hende, og to uafhængige selskaber, som gik konkurs. Hun tilføjer, at hun til dato aldrig har tjent en dollar på sit pladesalg.

Jill Sobule havde sit største hit i 1995 med sangen "I Kissed A Girl" (nej, ikke den med Katy Perry), som blev et top 20-hit i USA.

Af andre musikere, der har lanceret lignende indsamlinger, kan nævnes Patrick Wolf og den tidligere Nine Inch Nails-trommeslager Josh Freese.

 

ANNONCE