Nyhed

"Fergilicious" fører til sagsanlæg

Tidligere NWA-medlem The Arabian Prince mener, at han har royalties til gode i forbindelse med nummeret

Ifølge NME har Kim Nazel aka The Arabian Prince lagt sag an imod pladeselskabet Ruthless Records for at have godkendt brugen af et sample fra en af sine sange i forbindelse Fergies solodebut "The Dutchess". På denne plade forefindes nummeret "Fergilicious", som benytter sig af et sample fra sangen "Supersonic" fra 1988, som The Arabian Prince har skrevet sammen med fire andre, og nu mener han, at han ikke har fået sine royalties.

Ifølge Nazel ejer han 20 procent af nummeret "Supersonic" og derfor også en del af de royalties, som pladeselskabet har fået hjem i forbindelse med "The Dutchess" og nummeret "Fergilicious", som har solgt næsten tre millioner eksemplarer og blandt andet er blevet sat som digital download.

The Arabian Prince er et af de mindre kendte medlemmer af rap-gruppen NWA (Niggaz With Attitude), som han sammen med Dr. Dre, Ice Cube, Eazy-E, MC Ren, DJ Yella og The D.O.C. var med til at stifte tilbage i 1986. Ruthless Records er ydermere et pladeselskab startet af den nu afdøde Eazy-E.

Udover royalties i forbindelse med "Supersonic" mener The Arabian Prince, at pladeselskabet stadig mangler at give ham penge for numre han producerede for NWA. Han producerede og co-producerede blandt andre numre som "Straight Outta Compton", "Fuck The Police" "Gangsta Gangsta", "Dopeman", "Quiet On Tha Set", og "Something 2 Dance 2".

Nazei har flere gange forsøgt at få fat i sine royalties, men uden held, og han har derfor set sagsanlægget som den sidste udvej.

ANNONCE