Nyhed

Pete Yorn klar med fjerde album

Sangskriveren får hjælp af Rick Rubin og Bright Eyes-folk på "Back And Forth"

Efter at have udgivet tre plader siden 2001 besluttede Pete Yorn sig for at tage en anderledes tilgang til både indspilning og sangskrivning på sin første udgivelse siden "Nightcrawler" fra 2006. Han har blandt andet allieret sig med Rick Rubin og Mike Mogis som producere, og i følge Billboard startede han denne gang med at bruge to måneder på at skrive tekster, som han efterfølgende skrev musik til.

Tidligere har Yorn, der brød igennem med albummet "musicforthemorningafter" i 2001, primært selv indspillet musikken til sine plader. Men denne gang har han allieret sig med nogle særdeles kompetente kræfter. Det drejer sig blandt andet om Joey Waronker (Beck), Nate Wolcott (Bright Eyes) og Joe Karnes (John Cale), hvilket deres kvaliteter til trods var en hård beslutning. Til Billboard siger Yorn:

"Selvom jeg virkelig gerne ville gøre det, så var det helt sikkert hårdt for mig. Jeg er så vant til at gøre alting selv, så det var helt sikkert en udfordring for mig at slippe det, og lade folk bidrage med deres ting. Men disse var alle musikere, jeg helt sikkert har en masse respekt for, og de spillede nogle ting, jeg ikke tror jeg selv ville have tænkt på, så det var godt".

Yorn siger desuden, at nogle af sangene kom fra "de sorteste dybder af sjælens mørke nætter", hvilket er en reaktion på turnelivet, der også medførte at han måtte tage nogle samtaler med en psykolog.

Resultatet kan høres på albummet "Back And Forth", der udsendes 23. juni.

 

ANNONCE