Nyhed

Copenhagen Guitar Battle søger guitarister

Hvis du mener, du kan flytte fingrene hurtigt på en spade, så er det nu, du skal slå til

I år og sidste år dystede otte guitarister i hurtighed og teknik foran tre kompetente dommere under overskriften Copenhagen Guitar Battle. For nylig blev datoen for tredje omgang af de populære guitarmesterskaber fastsat, nemlig på Pink Floyd-guitaristen David Gilmours 64 års fødselsdag næste år, den 6. marts 2010.

Nu søger arrangørerne så deltagere til den fingerhærgende kamp. Arrangørerne fortæller:

"Konkurrencen henvender sig til alle guitarister, der mestrer soloens aspekter. Tempo og tabs gør det ikke alene. Indlevelse, kreativitet og fremtoning er mindst lige så vigtige ingredienser for at vinde titlen som årets sologuitarist."


Interesserede deltagere opfordres til hurtigst muligt, og senest 1. februar, at indsende et lyd- eller videoklip til [email protected], der i bedst mulig kvalitet viser prøver på kombattanternes guitarevner.

Inden vinderen kåres, skal otte udvalgte finaledeltagere dyste alene og mod hinanden live på scenen, akkompagneret af CGB's husorkester, Anders Bo & The Licks, der til lejligheden har komponeret flere temaer, svingende fra heavy over blues til såkaldte helteballader (altså rigtig pompøse ballader) for at teste deltagernes alsidighed.

- Hver deltager får lejlighed til at gennemlytte temaerne i ugerne op til, så man har mulighed for at være forberedt. Men belært af de foregående år sker der altid noget uventet, når to guitarister står foran hinanden, og musikken spiller, siger Rolf Bjørn fra CGB, der efter to år i Amager Bio nu rykker ind i det lidt større Store Vega.

- Interessen for CGB er stor, og vi har længe været på udkig efter mere plads. Det har vi fundet i Store Vega, hvor forholdene for både publikum og deltagere er optimale, siger Rolf Bjørn og lover masser af underholdning og flotte præmier til vinderen.


Jonas Larsen (billedet) imponerede igen i år guitaristdommerne Mika Vandborg, Søren Andersen og Jonas Krag med sit hurtige tempo, da han vandt anden udgave af Copenhagen Guitar Battle i Amager Bio i februar i år. Guitararrangementet havde ud over de otte deltagere også Huxi Bach som konferencier og gruppen Baby Woodrose som underholdning.

Datoen for arrangementet i 2010 er som nævnt sat efter Pink Floyd-guitaristen David Gilmours fødselsdag den 6. marts 2010. En guitarist, hvis solo i sangen "Comfortable Numb" for nylig er blevet kåret som historiens bedste af den britiske radiostation Planet Rock, hvilket har fået de københavnske guitarfolk til at vælge datoen.

ANNONCE