Nyhed

Myspace laver stor aftale med Merlin

Musiknetværkssiden arbejder nu sammen med de uafhængige pladeselskaber, som blandt andet repræsenterer Arctic Monkeys, Björk og Tom Waits

Merlin, der repræsenterer de fleste af verdens store uafhængige selskaber, står for ca. 10 % af musikmarkedet og har store alternative kunstnere som Franz Ferdinand, Prodigy, Arctic Monkeys og Tom Waits under deres vinge. Nu har sammenslutningen lavet en aftale med Myspace, der betyder, at den populære netværkside snart kan tilbyde et af de største udvalg af alternativ musik på nettet.

Aftalen mellem de to dele af musikverden betyder højst sandsynligt, at Myspace Music i fremtiden stadig vil fokusere på alternative kunstnere, som de mange uafhængige pladeselskaber har under sig. Præsidenten for Myspace Music, Courtney Holt, fortæller i en pressemeddelelse om aftalen:

"Vi er rigtig glade for, at Merlins pladeselskaber kommer ind på vores platform. Vi kan nu give vores brugere adgang til det store katalog, som sammenslutningen tilbyder, og samtidig giver vi Merlins selskaber mulighed for at tjene penge på deres indhold og holde øje med deres fans' engagement."


Hvordan penge kommer ind i billedet i forhold til brugerne er stadig uvist, men det er sikkert, at en lang række bands bliver influeret af aftalen. Domino, der med blandt andre Arctic Monkeys og Animal Collective er en af de velkendte pladeselskaber i Merlin er også med i aftalen, og selskabets direktør for den digitale distribution, Steve Savoca, udtaler i samme pressemeddelelse:

"Domino er meget glade for, at Merlin kunne sikre et balanceret partnerskab mellem dem og Myspace Music. Myspace er en meget potent platform til marketing og promotion for vores artister. Det vil betyde, at der vil være nye indtægter for vores repertoire, og at den digitale musiksektor vil blive større."

Udover Domino er pladeselskaber og de tilhørende kunstnere fra blandt andet E1 Music (tidligere kendt som Koch Records), Beggars Group, Naïve, Cooking Vinyl, Tommy Boy, One Little Indian og Epitaph også med i sammenslutningen Merlin. Fremtiden ser dermed alternativ ud for Myspace Music, der vil iværksætte en stor plan, der skal sikre vækst for de mange uafhængige pladeselskaber.


ANNONCE