Nyhed

Skanderborg-publikum: I skal ikke lytte til anmelderne

Resultatet af årets festival-brugerundersøgelse er en begmand til dem, der mener, musikken skal være mere eksperimeterende

Danmarks Smukkeste Festival, i folkemunde kendt som Skanderborg Festival, har siden 2006 lavet brugerundersøgelser om, hvad gæsterne synes om festivalen. Årets brugerundersøgelse er netop blevet offentliggjort, og her kan man blandt andet læse, at festivalgæsterne generelt er godt tilfredse med festivalen. Og de synes ikke, at festivalen - som visse anmeldere ellers foreslår år efter år - skal være mere eksperimenterende og nysgerrige, hvad angår de udenlandske kunstnere.

I undersøgelsen svarer 32 procent af de adspurgte festivalgængere, at de "i ringe grad" er enige i udsagnet om, at festivalen bør være mere eksperimenterende, når det gælder de udenlandske navne. 19 procent svarer, at de "i meget ringe grad" er enige i udsagnet, og 51 procent af de adspurgte er altså unige i udsagnet, hvor kun sammenlagt 24 procent er mere eller mindre enige i udsagnet. 2 procent ved ikke, og 23 procent svarer hverken-eller.

Til gengæld er 65 procent tilfredse med antallet af "nye ukendte orkestre". 2 procent svarer, at der er "alt for mange", 12 procent svarer, at der er "for mange", 11 procent svarer, at der er "for få" og 2 procent svarer "alt for få".

Hele 86 procent af festivalgæsterne siger i øvrigt, at årets festival var "meget tæt på" eller "tæt på" at være den perfekte festival.

I alt 1152 af årets festivalgængere har deltaget i undersøgelsen.

Sandsynligheden for at se navne som The xx, Girls, Dirty Projectors, Fever Ray, Grizzly Bear, Bat For Lashes og Animal Collective på næste års festival må derfor siges at være minimale, og chancen for at møde mavesure anmeldere tilsvarende høj.

ANNONCE