Nyhed

Sunn O))) til Vega

Det amerikanske drone/dark ambient-band indtager København med langsom, massiv metal til januar

Den amerikanske duo Sunn O))) har markeret sig som et af de mest markante navne inden for den såkaldte drone-metal eller dark ambient-musik, hvilket er ensbetydende med ekstremt langsom, høj og tung metalrock. Nu kommer gruppen til Lille Vega i København 24. januar 2010 for at sprede uhygge, angst og mismod.

Sunn O))) koncerter består af langtrukne, forvrængede guitar-, synth- og bas-generede akkorder, der ofte kan vare i flere minutter, hvilket gør dét at opleve dem live til en yderst særegen oplevelse. Samtidig leverer duoen et helt særligt visuelt show, hvor de optræder i munkekutter, med slow motion-oplevelser og med røgmaskinen skruet op på 11. De plejer også at optræde med et massivt lydniveau, men om de vil skrue lidt ned i Vega grundet de nye støjregler, melder historien ikke noget om.

Da Sunn O))) spillede på Roskilde Festival 2005, uddelte GAFFAs anmelder Martin Thimes Langballe fire stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Med ti guitarstacks linet op til at smadre ikke bare dine ører, men også dine indvolde, satte Greg Anderson og Stephen O'Malleys kutteklædte Sunn O))) et sædvanligvis tolerant Roskilde-publikum på en prøve. Straks efter konferencierens præsentation af Sunn O))), som han kaldte for et metal-band, satte de mange forstærkere gang i en lang og overvældende tung drone. Der var fra starten ikke skyggen af bevægelse i musikken. Alt der mindede om tidsfornemmelse sejlede væk i en voldsom udladning af dyb energi, der var så tyk, at de ti guitarstacks kun lige rakte i kanaliseringen af den."

Opvarmningen, eller måske skulle man skrive nedkølingen, leveres af de åndsbeslægede amerikanske Eagle Twins.

Billetter kan købes via GAFFA Live

 

ANNONCE