Nyhed

Thomas Buttenschøn på vej med treer

Den glade trubadur er på vej med efterfølgeren til "Billeder Af Min Baggård" i februar 2010

Den københavnske sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn er på vej med sit tredje album, der udkommer i februar 2010. Buttenschøns tekstunivers har ofte kredset om hans hverdag og livet på Nørrebro, men han har brugt det sidste år på at rejse rundt i verden og samle inspiration til en lang række nye sange. Af disse er 15 valgt ud, og i november og december går han i studiet AabyRoad i Åbyhøj i Århus med produceren Dennis Ahlgren, kendt for især sit mangeårige samarbejde med Tina Dickow og som keyboardspiller i Vincent Van Go Go.

Thomas Buttenschøn debuterede i 2006 med albummet "Fantastiske Mandag", som i 2008 blev fulgt op af "Billeder Af Min Baggård". De to album har fået fine anmeldelser og har sammenlagt solgt over 50.000 eksemplarer. Buttenschøn har også modtaget en stribe priser, blandt andet P3's Talentpris, Årets Franz (uddelt af spillestedet Det Bruunske Pakhus i Fredericia) og Den Gyldne Grundtvig (uddelt af Odder Højskole).

Det nye album udkommer i øvrigt på den danske afdeling af det multinationale pladeselskab Universal Music, hvor Buttenschøns to første album udkom på det skandinaviske Playground Music.

GAFFAs anmelder gav "Billeder Af Min Baggård" fire stjerner og skrev blandt andet:

"Musikken har bevæget sig en smule væk fra det folk-jazzede og over imod et poprocket og sine steder små-soul-funket udtryk, og ved første ørekast kan Billeder Af Min Baggård virke en kende skuffende oven på den mere utæmmede debut. Albummet vokser dog ved genlytning, ikke mindst takket være de både fængende melodier og de vellykkede tekster, der i et ligefremt, klichéfattigt sprog beskriver kærlighedens op- og nedture i både første, anden og tredje person, af og til tilsat bekymringer om verdens dårligdom – ikke mindst urolighederne på Nørrebro, Buttenschøns baggård."

Thomas Buttenschøn følger det nye album op med en Danmarksturné i foråret 2010.

ANNONCE