Nyhed

Tre medlemmer forlader Mercenary

Trommeslager, sanger og keyboardspiller går fra det populære danske metalband

Fra venstre: Morten Sandager, René Pedersen, Mikkel Sandager, Martin Buus, Jakob Mølbjerg og Mike Park

Det danske metalband Mercenary er mildt sagt ramt af uro i geledderne, og hele tre medlemmer har inden for den sidste uge mere eller mindre frivilligt forladt bandet. Først gik trommeslageren Mike Park, og nu har bandet så valgt anledningen til også at sige farvel til forsanger Mikkel Sandager og keyboardspiller Morten Sandager.

Mercenary fortæller selv i en pressemeddelelse:
"Store forandringer kan ske på kort tid. I sidste uge meddelte Mike (Park, trommer) os, at han ville forlade Mercenary permanent. Det var en stor overraskelse og et hårdt slag, og det resterende band overvejede situationen nøje og tog 'den store snak.' Vi blev enige om, at eneste måde at fortsætte bandet på var ved også at skille veje med Mikkel (Sandager, vokal) og Morten (Sandager, keyboard). I løbet af det sidste år har vi arbejdet på et nyt album, og det blev tydeligt, at vi ikke længere delte visionerne og entusiasmen om bandets fremtid og udvikling. Martin (Buus, leadguitar), René (Pedersen, bas/vokal), Mike og jeg (Jakob Mølbjerg, guitar) ville spille materiale, der var hurtigere, tungere og mere
moderne, men dette fungerede ikke for bandet som helhed."


Bandet fortæller videre, at de håber, deres fans kan forstå, at gruppen har arbejdet hårdt på at løse situationen med de forskellige medlemmers forskellige ønsker, men at de ikke kunne komme videre uden dette drastiske skridt. På et tidspunkt for knap et år siden var gruppen ligefrem ved at gå i opløsning, men de følte, at de skyldte sig selv og deres fans at prøve at komme videre.

Gruppen fortæller videre:
"Det gamle Mercenary er et overstået kapitel. René, Martin og jeg (guitarist Jakob Mølbjerg, red.) fortsætter det nye Mercenary med nyvunden fælles vilje og tørst på at afprøve nye musikalske retninger. Indtil videre har vi haft en meget frugtbar sangskrivningsproces med masser af gensidig forståelse, inspiration og synergi. Processen med at skrive de 10-12 nye numre, vi nu har liggende, har givet os glæden og begejstringen tilbage ved at skrive musik sammen, hvilket er det vigtigste for os efter så mange år i bandet. Vi føler, at vi nu endeligt er enige
om vores fremtidige retning, og at dette vil blive den stærkeste inkarnation af Mercenary nogensinde. Hvad angår kreativitet, motivation og de forretningsmæssige aspekter er bandet fuldt ud intakt. Det nye Mercenary vender tilbage som aldrig før i 2010."

Mercenary oplyser endvidere, at Mikkel Sandager det seneste års tid har deltaget i et projekt, som vil se dagens lys i 2010. Mike Park er kommet med i et nyt band, hvis navn bliver offentliggjort senere, og Morten Sandager er stadig medlem af Pretty Maids, som han for tiden er ved at skrive et nyt album med.


Mercenary afslutter med at rette en varm tak til de nu tidligere medlemmer og til gruppens fans, til pressen, til deres forskellige bookere og alle andre, som har hjulpet og støttet dem gennem årene.

Mercenary blev dannet i 1991 i Aalborg, udgav deres første album "First Breath" i 1998 og har til dato udsendt fem album, senest "Architect Of Lies" i 2008.

ANNONCE