Nyhed

Bill Cosby udgiver hiphop-album

Den aldrende komiker står bag et socialt bevidst album med Miles Davis, LL Cool J og Eric Clapton på gæstelisten

Komikeren Bill Cosby er en institution i amerikansk kultur og har siden 1960'erne lavet succesfulde serier, film og albums, der primært er rettet mod børn og unge. På det seneste har den faderlige rollemodel raget uklar med ungdommen, efter at han offentligt har udtalt sig negativt om gangsta-rap, men nu tager Bill Cosby skeen i den anden hånd og udgiver selv et hiphopalbum, for at vise, hvordan det skal gøres.

Publikum får dog ikke Bill Cosby at høre som rapper på albummet "Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency", men som en vært, der blandt andet viser nye unge raptalenter udfolde sig over bandet The Cosnaratis instrumentaler. De aktivistiske rappere Jace the Great, Brother Hahz and Supa Nova Slom er blandt gæsterne, og temaerne omhandler blandt andet social frustration og respekten for kvinderne. Bill Cosby fortæller selv ifølge Reuters om ideen bag udgivelsen:

"Jeg kom med ideerne og fik dem til at tænke dybere over tingene, men jeg var ikke nødt til at presse nogen. De var meget taknemmelige og sagde 'tak dr. Cosby. Vi ønsker virkelig at gøre det her.'"

Albummet gæstes også af en stjernerække af musikere, sangere og rappere, der tæller blandt andre med Alicia Keys, LL Cool J, Eric Clapton og den afdøde jazzlegende Miles Davis. Det er med andre ord det store skyts, der er hentet frem, og Bill Cosby er desuden også klar til at give kritikere af projektet verbalt modsvar:

"Folk, som ikke har lyst til, at dette skal lykkedes, vil sige, at jeg er gammel gnavpotte, som ikke kan lide fattige eller unge mennesker. Men disse rappere er netop nogle unge fyre, som ruller sandheden ud om den urbane side af livet. Det er tid til at lave forandringer."

"Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency" udkommer digitalt den 20. oktober og i fysisk form den 24. november.

Trackliste til albummet:


1. State of Emergency
2. Why?
3. Runnin'
4. Fear No Man
5. Take Time
6. Where Did I Go Wrong
7. But First
8. Perfect World
9. Dads Behind the Glass
10. Safe of Your Heart
11. Where's the Parade
12. Get on Your Job
13. Look Into the Eyes
14. I Wish

ANNONCE