Nyhed

Brian Eno og Underworld arbejder sammen

Den velkendte producer og ambient-musiker er med på det elektroniske album "Athens"

Karl Hyde og Rick Smith (billedet) har med skiftende opstillinger i gruppen siden 1980'erne skabt elektronisk musik, især under navnet Underworld. Det seneste skud på albumstammen for de elektroniske guruer er Underwold Vs. The Misterons-kompileringen "Athens", hvor producerlegenden og musikeren Brian Eno også medvirker.

Brian Eno bliver betragtet som stamfaderen til musikgenren ambient, men er samtidig også kendt som produceren bag store navne som U2, Talking Heads og David Bowie, når de har udgivet nogle af deres mest betydningsfulde albums. Samarbejdet med en elektronisk gruppe som Underworld er derfor også opsigtsvækkende.

Nummeret, hvor Brian Eno gæster de britiske elektroniske musikere, hedder "Beebop Hurry" og er at finde på det kommende album, som er blevet skabt i forbindelse med nogle sessions i juni til Brian Enos egen Luminous Festival, som er en eksperimenterende musik-event i Sydneys velkendte operahus. Derudover optræder ambient-musikeren også med sit gamle band Roxy Music på nummeret "2HB".


Alternative navne som Squarepusher, Soft Machine og Laurent Garnier kan også findes på kompileringen, der udkommer den 23. november. Interesserede kan i forvejen høre et lille stykke af Brian Eno og Underwolds eksperimenterende samarbejde her.

Tracklisten til "Athens":

 1. "Journey In Satchidananda" - Alice Coltrane
 2. "You Know, You Know" - Mahavishnu Orchestra
 3. "Theme From Sprite" - Squarepusher
 4. "Penny Hitch" - Soft Machine
 5. "2HB" - Roxy Music
 6. "Space Odyssey" - Detroit Experiment
 7. "Rectify" - Moodyman
 8. "The Promise" - Osunlade
 9. "Oh" - Underworld
 10. "Gnaumankoudji (Broken Afro Mix)" - Laurent Garnier
 11. "New York City" - Miroslav Vitous
 12. "Beebop Hurry" - Brian Eno & Karl Hyde
ANNONCE