Nyhed

Dansk musik i en ubåd

Flere danske musikere, blandt andet Raveonettes, Cody og Oh Land, er gået under dæk for at indspille nogle temmelig specielle live-udgivelser

Der er trangt, der er periskoper, og der er faktisk også et par torpedoer. Det ligner ikke et studie, det lugter ikke som et studie, men det er et studie. Nærmest. Projektet hedder Submarine Sessions, og det er bogstaveligt talt blevet søsat af det nye kunst- og kulturmagasin Thirdear.dk.

Idéen er at optage live-musik på en alternativ måde, og det må man sige er lykkedes. Lyden i en ubåd er unægteligt anderledes, og stemningen er næsten til at skære i med en kniv - dyster, nærmest skæbnesvanger. Ubåden i sig selv ville ikke være en malplaceret kulisse i en paranoia-pakket thriller, og den er da også genstand for rygter om brug til kokainsmugling for columbianske narkokarteller og jagt efter naziguld, men for øjeblikket bliver den altså brugt som lydstudie for en række danske kunstnere.

Ravenottes (billedet) havde meget passende valgt at synge deres sang "Oh I Buried You Today", og lyden af de to akustiske guitarer og hjerteskærende andenstemme i kombination med fornævnte særprægede rumklang, ja det giver næsten gåsehud. Samme ros tilkommer afgjort også countrykollektivet Cody, hvis bidrag er med flerstemmig sang, guitarer, kontrabas og cello.

På siden ligger der også klip fra Nikolaj Nørlund, The Rumor Said Fire, Oh Land, When Saints Go Machine, Baby Woodrose og Lars And The Hands of Light - og der skulle komme mange flere til. Thirdear lover blandt andet live-optagelser fra No And The Maybees, I Got You On Tape og As In RebekkaMaria, så der bliver rigeligt at se frem til.

Thirdear er et non-kommercielt projekt, der med støtte fra Kunstrådet skal give Danmark nogle højkvalitets- kulturprogrammer og noget, ifølge dem selv, "der skal udfylde det tomrum, som vi længe har manglet i dækningen af live-musik i Danmark", som der står i en pressemeddelelse.

Klippene fra The Submarine Sessions kan findes på www.submarinesessions.com

ANNONCE