Nyhed

Den Sorte Skole tager til Libanon

Det københavnske dj-kollektiv spiller koncerter og lærer fra sig i flygtningelejre

Libanon er ikke et udpræget turistmål, men Den Sorte Skole tager, i selskab med den kvindelige dj-due Ladybox, rundt om i landet, for at give palæstinensiske flygtninge og andet godtfolk en oplevelse af dansk hiphop.

De spiller koncerter i tre forskellige flygtningelejre, og holder desuden dj-skole for de unge i lejrene. De tre flygtningelejre, som får besøg, er kendte, men desværre mest for massakrer. I lejrene Sabra og Shatila døde et ukendt antal civile mænd, kvinder og børn. Efter bedste skøn mellem 800 og 3500 uskyldige, tættere er man aldrig kommet et konkret tal. Her vil Den Sorte Skole holde en koncert og en workshop i hver lejr. De besøger også lejren Narh al-Bared. 95% af lejren blev jævnet med jorden ved et angreb. Her vil de to dj-grupper spille en udendørskoncert, og naturligvis også give de unge her mulighed for at lære lidt.

Den Sorte Skole vandt i 2006 en Dansk Hip Hop Pris som Danmarks bedste dj's, og vil altså lære unge palæstinensiske flygtninge at lege med pladespillere og miksere. Ladybox holder også workshop, højst sandsynligt for de unge kvinder i lejrene.


Projektet er kommet i stand med finansiel støtte fra Dansk Center for Kultur og Udvikling CKU og er et samarbejde mellem Den Sorte Skole, de lokale Libanesiske NGOer Social Support Society og Al-Jana Center samt UNRWA. De starter deres tour den 5. november og fortsætter til den 8. november.

ANNONCE