Nyhed

Guns N' Roses afviser plagiat-beskyldning

Bandet har udsendt en pressemeddelelse, hvor de benægter at have brugt musik af Ulrich Schnauss

Tidligere på ugen kom det frem, at de to pladeselskaber Independiente og den amerikanske afdeling af Domino Recording Company har lagt sag an mod Guns N' Roses, da de mener, bandet har brugt materiale skrevet af tyskeren Ulrich Schnauss til sangen "Riad N' The Bedouins" fra deres album "Chinese Democracy". Nu har bandet udsendt en pressemeddelelse, hvor de benægter at have brugt Schnauss' materiale - det er nemlig slet ikke dem selv, der har indspillet introen til sangen.

Det er gruppens manager Irving Azoff, der har udsendt en pressemeddelelse på vegne af bandet, og her skriver han, at medlemmerne af Guns N' Roses på det skarpeste afviser anklagerne og planlægger at besvare dem på rette vis.

"Bandet var, da pladen kom ud, overbevist om, at sangen ikke indeholder uautoriserede samples, og det er de stadig. Bidderne af 'ambient støj' der refereres til blev leveret af et medlem af bandets produktionshold, der har forvisset os om at disse få sekunder af lyd blev skaffet legalt. Artister kan i dag ikke læse tankerne på alle de samarbejder med, og derfor er de beklageligvis åbne for sagsanlæg som disse. Selvom bandet er stødte over anklagen om, at de kunne finde på at bruge en anden kunstners arbejde ulovligt, og de lige nu overvejer et retsmæssigt modtræk, så er de sikre på, at denne situation vil blive afviklet til alles tilfredshed".

Balladen handler om introen til sangen "Riad N' The Bedouins", der indeholder elektroniske ambient-passager, der ifølge saganlægget er taget fra Schnauss' "Wherever You Are" og "A Strangely Isolated Place". Det sjove er nu, at bandet både afviser at skulle have brugt Schnauss' musik, men samtidig siger, at det ikke er dem selv, der har lavet introen, og da den er leveret af en tekniker, er de på en eller anden måde uden skyld, skulle det alligevel vise sig at være et plagiat.

De to selskaber har sagsøgt Guns N' Roses for en million dollars, og da Rolling Stone talte med sagsøgernes advokat Brian Caplan udtalte han, at uanset hvem der har indspillet musikken, så er det i sidste ende bandet og pladeselskabets ansvar at sørge for, at det udsendte materiale ikke bryder copyright-reglerne.

Det vides endnu ikke, om de to parter vil forsøge at få sagen afgjort internt, eller om den skal foran en dommer.

ANNONCE