Nyhed

Múm og Mugison til Lille Vega

De to skæve islandske navne lægger vejen forbi Danmark i november og december

Den islandske musikscene er noget helt for sig, og det danske publikum kan opleve to fremragende eksempler herpå, når Múm og Mugison gæster  Lille Vega i København.

Múm kom med deres femte, anmelderroste udspil, "Sing Along To Songs You Don't Know", i august, og kommer til København i november. GAFFA har givet det nye album fire stjerner, og skrev blandt andet:

"Musikken blander vanen tro - og ganske elegant - analog elektronik med et folk'et udtryk og akustiske instrumenter som ukulele, marimba, hammer-dulcimer, klaver, strygere og alskens former for slagtøj. Blandt højdepunkterne er åbningsnummeret "If I Were A Fish", som uhæmmet citerer Tim Hardin-klassikeren "If I Were A Carpenter", men der er masser af godbidder på "Sing Along To Songs You Don't Know" - og meget af det er også til at synge med på."


Ifølge Vega kan danske fans se frem til en spændende koncert. Múm har det med at lege med sangene, når de står på scenen, så man kan forvente at høre sangene i nogle noget anerledes versioner, end dem man kan høre på pladen.

Mugison (billedet) går solo på scenen til december, og her kan publikum høre en smuk blanding af blues, power pop, psych rock, heavy metal og singer/songwriting. Han omtaler sig selv som den gale videnskabsmand fra filmen "Tilbage Til Fremtiden" og hvis hans tidligere koncerter er noget at gå efter, bliver det ikke kedeligt. Vega lover en helt speciel oplevelse, hvor publikum ikke kan vide sig sikker. GAFFA var med til en koncert efter hans tredje studie-udgivelse "Mugi-Boogie" og vores anmelder havde fire stjerner og denne kommentar at give med på vejen:

"Mugison er en overlegen guitarist, sangskriver og ikke mindst vokalist - hvor han spænder fra growlende, mumlende udråb til hæs, ren og falset. Nummer for nummer glemmer man det imidlertid, fordi der er masser af varians og masser af energi i blues-fornemmelsen."


Múm spiller den 18. november og Mugison den 16. december. Billetter til de to koncerter på Lille Vega kan findes via GAFFA LIVE.

 

 


ANNONCE