Nyhed

Aarhus Took It har programmet klar

Henning Winther er "pavestolt" over programmet til årets hiphopfestival og har den eneste Malk De Koijn-koncert, der endnu ikke er udsolgt

Årets århusianske hiphopfestival Aarhus Took It præsenterer for første gang i deres ti år lange levetid et program, hvor der udelukkende er danske artister at finde. Henning Winther fortæller i et interview med GAFFA om valget og om, hvad publikum kan forvente sig af den tiende udgave af Aarhus Took It.

Festivalen kan være stolte af at kunne præsentere de mest betydningsfulde navne indenfor hiphoppen til en stor fest, hvor der altid er overraskelser at finde. Henning Winther fortæller, at han er "pavestolt over alle kunstnerne, hvis albums jeg har nærlyttet gennem det seneste år." Et af de mest spændende tiltag i år er en ganske speciel koncert med over 20 velkendte danske rappere, som Henning Winther præsenterer.

- "Danish Operation" er et helt unikt projekt søsat af Per V. En lang række danske kunstnere, herunder Jokeren, Ufo Yepha, Joe True og mange andre har leveret et eller flere vers på deres yndlingsproduktioner fra DJ Premier. Dette projekt vil kun blive opført live en eneste gang - og det er til Aarhus Took It."

Derudover har festivalen lokket de populære langestrandsrappere fra Malk De Koijn ned til Train, hvor de spiller den eneste koncert, som fans stadig kan finde billetter til. Gruppen er hovednavn sammen med andre store hiphop-artister som Ufo Yepha, Jooks og albumaktuelle Kasper Spez. Koncertarrangøren Henning Winther forklarer i interviewet om valget med ikke at have amerikanske trækplastre til årets Aarhus Took It.

- Vi har specielt de sidste par år haft store problemer med at få de amerikanske kunstnere til at holde de aftaler, vi indgår med dem. Det koster mange penge at aflyse et navn - ikke så meget i tabte honorarer og den slags, men billetsalget styrtdykker, hvis man på plakaten lover ét, og derefter må aflyse det og prøve at finde en erstatning. Det er simpelthen for dyrt.

De danske kunstnere til Aarhus Took It kan opleves den 9. og 10. oktober. GAFFA interviewer i løbet af de næste to uger flere af de aktuelle kunstnere, som kan opleves på Aarhus Took It. Læs hele interviewet med Henning Winther her.

Billetter til arrangementet kan findes via Aarhus Took Its hjemmeside og programmet kan ses nedenfor:

Malk De Koijn - UFO Yepha - Jooks - Clemens - Kasper Spez - Johnson - Ataf - Negash Ali - Joe True - Khal Allan - Ham Den Lange - Kuku Agami - Danish Operation

Gratis i Kulturnatten foran Train d. 9. oktober kl. 18-20:

Magermayn - OA - Under Masken - Boom Quips

Gratis på Hovedbiblioteket, Møllestien 1 i Århus:

Åbningskoncert med rapskolerne i Århus d. 8. oktober kl. 19-20
Danseforestilling "Bust Da Breakz" og workshop med Freestyle Phanatix d. 9. oktober kl. 19.00-20.45
Paneldebat "Rap & Integration" d. 10. oktober kl. 13-15

Hus-DJ: DJ Schack

Værter: Jonny Hefty og Jøden

ANNONCE