Nyhed

David Sylvian på vej med nyt album

"Manafon" er på gaden ultimo september

Den eftertænksomme engelske art-rock-singer-songwriter David Sylvian er på vej med et nyt album. "Manafon" hedder udspillet, som er på gaden 21. september, og som hans pladeselskab beskriver som et moderne kammermusikalbum med både akustiske instrumenter som akustisk guitar, cello og sopransaxofon og elektroniske bidrag fra elektro-kunstnere som Evan Parker, Keith Rowe, Fennesz, medlemmer af Polwechsel, Sachiko M og Otomo Yoshihide.

Improvisation har spillet en vigtig rolle i den elektroniske del af albummet, og vanen tro ligger Sylvians karakteristiske croonerstemme i front i lydbilledet. Det nye album er indspillet i London, Wien og Tokyo.

David Sylvian blev født i 1958 og markerede sig i 1970'erne som sanger i den sofistikerede gruppe Japan. Siden gik han solo, hvor han har lavet en lang række plader med inspiration fra jazz, elektronika og rock i den mere eksperimenterende afdeling. Hans seneste soloudspil er "Blemish" fra 2003, men i 2005 udgav han "Snow Borne Sorrow" med gruppen Nine Horses, der blandt andet bestod af hans gamle Japan-kollega og bror, trommeslageren Steve Jansen.

David Sylvian gæstede i 2007 Det Kongelige Teater, hvor GAFFAs anmelder Henrik Friis uddelte fire stjerner og blandt andet skrev:

"Ud over et par ”thank you” samt præsentation af et par numre og bandmedlemmerne kom der kun varm croon fra Sylvians stemmebånd. Ingen store armbevægelser fra ham eller gruppen. En udenforstående ville kalde det indadvendt.

Men det svarer fint til musikkens tilbageholdt åndedræt. Og det gælder såmænd ikke kun hos frontfiguren og hans stærke croon, men også resten af gruppen – f.eks. Steve Jansens meget økonomiske trommespil, som var en nydelse aftenen igennem. Enkelt – med masser af bund. Og også med drama i ærmet, når det en sjælden gang var nødvendigt at øge pulsen."

 

ANNONCE