Nyhed

GAFFA møder teknikerne bag The Beatles-remasters

Steve Rooke og Alan Rousse fortæller om det omfattende arbejde med at perfektionere Beatles' lyd

09.09.09 udkommer samtlige The Beatles' albums i remasterede udgaver, både enkeltvis og i et eksklusivt bokssæt. I den forbindelse har GAFFAs Torben Holleufer været en tur i de sagnomspundne Abbey Road-studier for at tale med de to ansvarlige teknikere, Steve Rooke og Alan Rousse. Det er blevet til en meget lang snak, der både omhandler The Beatles som fænomen og går i dybden med meget nørdede detaljer.

Steve Rooke, specialist i mastering, fortæller:
- Da vi arbejdede på lyden, tog vi hvert album og forsøgte at gøre det så godt som muligt uden at skele til, at det album var ude i 1962 og det album i 1965. Vi ville sætte hvert album på, og vi arbejdede på dem fortløbende og koncentrerede os om at få den bedst mulige lyd ud af hvert album. Vi ville give det køre det gennem en equalizer og få lyden frem.

Allan Rousse fortsætter:
- Vi ville gøre det samme, som de (Beatles) gjorde det. Når man tænker på det tidsforløb, hvor de arbejdede, da udvikledes teknikken meget dramatisk, og det gjorde de også. Deres første album var grundlæggende identisk med, hvad de gjorde på scenen. Og så begyndte de at lave noget meget bedre, nemlig deres egne sange. De udviklede sig, og teknologien udviklede sig, så da vi skulle remasterere, syntes det logisk at følge den udvikling sammen med dem.

Interviewet er delt op i to dele. Et mere generelt interview og et meget lydnørdet ét. Vi foreslår, at du starter med at læse det generelle interview, og så - hvis du er hardfore-fan af Beatles og/eller lyd - det lange og lydnørdede. Rigtig god læselyst!

ANNONCE