Nyhed

Holbek udgiver album med gæstevokaler

Dj’en og produceren, der også er kendt som Steen Rock, har inviteret en række danske sangere indenfor på "Frit Løb"

Steen Holbek har som produceren Steen Rock gjort sig gældende med prominente artister som Nobody Beats The Beats-kollektivet, Hvid Sjokolade og Ufo Yepha. Nu har produceren, der nu benytter sig af sit efternavn, snart en ny udgivelse klar, hvor en række danske sangere har skrevet sange til producerens kompositioner.

Da Holbek for fire år siden remixede Peter Sommers nummer "Tigger", opstod ideen om et helt album, hvor forskellige danske sangere gav deres besyv med. Holbek har selv skabt musikken, men de gæstende kunstnere har fået frit løb til at skabe lyrikken og iscenesættelsen af sangen. Holbek fortæller selv i en pressemeddelelse om arbejdet med sangerne:

"Det er meget givende at arbejde med forskellige vokalister, der har hver deres unikke tilgang til processen. Den måde at arbejde på ligner meget de klassiske hiphop-produceralbum, jeg har dyrket meget, men her havde jeg altså lyst til at prøve kræfter med sang i stedet for rap. Det var også vigtigt for mig, at sangene skulle være dansksprogede. Det kan ofte komme til at virke lidt fjernt på engelsk, og jeg har ingen intentioner om at bryde igennem på det internationale musikmarked med dette album. Og så er det bare mere nøgent og direkte med danske tekster."

Albummet kommer til at indeholde gæsteoptrædener fra blandt andre Steen Jørgensen, Silas Bjerregaard og ikke mindst Peter Sommer, som har været en af de store inspiratorer til albummet. "Frit Løb" spænder over en lang række genrer, som tager udgangspunkt i Holbeks egen forskelligartede musiksmag, hvilket han selv er klar over og fortæller om i pressemeddelelsen:

"Jeg startede med at høre hiphop i 80'erne, hvilket har været min indgangsvinkel til musik generelt. Hiphoppen dengang trak på mange forskellige musikgenrer, hvilket i den grad åbnede min horisont som dj, og jeg begyndte at afsøge andre genrer som soul, funk, jazz og rock. Min hiphop-samling er i dag en minoritet i forhold til diverse plader af alverdens afskygning. Denne diversitet gør sig helt klart gældende på "Frit Løb"."

"Frit Løb" udkommer den 18. oktober, og tracklisten med de gæstende artister kan ses nedenfor.

1.    "Jeg Vil Gøre Det Igen" med Maria Hamer-Jensen
2.    "Træk Stikket Ud" med Silas Bjerregaard
3.    "Hvad Sker Der I Dit Hoved" med Peter Sommer
4.    "Ockham's Ragekniv" med Steen Jørgensen
5.    "Frugthaven p. I" med Tuco
6.    "Frugthaven p. II" med Tuco
7.    "Mættede Dage" med Joy Morgan
8.    "Langt Skal Vi Ud" med Peter Sommer & Khal Allan
9.    "Frit Løb" med Malkin Zany
10.    "For At Se Ham Danse" med Signe Marie Schmidt-Jacobsen
11.    "Hvileløs" med Carsten Bentzen
12.    "Hudløs" med Maria Hamer-Jensen

Bonusnummer:
13.    The Crooked Spoke - "Hang Ten (Holbek Remix)"

Vinyl bonusnummer:
14.    "Træk Stikket Ud (Mikael Simpson Remix)"

ANNONCE