Nyhed

Lucy In The Sky With Diamonds er død

Beatles-inspirationen Lucy Vodden er død af sygdommen lupus. Julian Lennons klassekammerat blev 46 år gammel.

Historien om den kendte The Beatles-sang "Lucy In The Sky With Diamonds" starter og slutter på mange måde med inspirationskilden Lucy Vodden, der i 1966 var en lille pige, som tilfældigvis gik i klasse med John Lennons søn. Nu er Lucy Vodden afgået ved døden efter en lang sygdomsperiode med sygdommen lupus.

Ved udgivelsen af nummeret "Lucy In The Sky With Diamonds", der har rigeligt med referencer til John Lennons syretrips, blev den anset som kontroversiel og blev blandt andet forbudt af BBC. Titlen, hvis forbogstaver med lidt kreativitet kunne være en reference til det hallucinerende stof LSD, hjalp ikke meget på opfattelsen af nummeret fra "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

På trods af at de forskellige medlemmer i The Beatles højst sandsynligt var påvirkede i sangens undfangelsesøjeblik, var det en tegning af John Lennons søn, der ifølge gruppen var den hovedsagelige inspirationskilde. Tegningen af klassekammeraten Lucy Vodden, som Beatles-sønnen Julian Lennon bragte med hjem fra skole, skulle angiveligt have inspireret til titlen på sangen.


Lucy Vodden havde i lang tid haft den sjældne sygdom lupus, som bevirker, at kroppens immunforsvar retter sig mod nogle af kroppens egne bestanddele og på den måde modarbejder kroppen. Kampen mod sygdommen blev tabt i sidste uge af Lucy Vodden, som døde i en alder af 46 år.

Den gamle klassekammerat Julian Lennon havde forinden haft kontakt med hende og var ifølge musiksiden Nme.com "chokeret" og "ked af" nyheden om Lucy Voddens død. Dog lever sangen "Lucy In The Sky With Diamonds" videre i bedste velgående og oplever endnu en renæssance over hele verden med de populære remasterede udgaver af hele The Beatles' bagkatalog.

ANNONCE