Nyhed

Nick Cave: Jeg er ikke kvindehader

Sangeren, sangskriveren og forfatteren præsenterede veloplagt sin nye roman "The Death Of Bunny Munro" i London. GAFFA var med.

Vittig og veloplagt Nick Cave præsenterede sin nye roman ved et arrangement i Londons Southbank Centre onsdag aften (09.09.09., red.). Det blev til oplæsning, dialog med publikum og en snak om skriveprocesser, misogyni og kaniner, og GAFFA var med.

"Jeg er egentlig mere bekymret over Avril Lavignes bodyguards", siger Nick Cave, som snart skal optræde i sangerindens hjemby Ottawa, med et flabet smil, og går for et øjeblik i ét med Bunny Munro, den amoralske antihelt i Caves aktuelle roman, som er besat af fisse i almindelighed og den canadiske popsangerindes i særdeleshed.

Ellers gør Cave, som altid ulasteligt klædt i jakkesæt, åbentstående skjorte og en imposant guldkæde om halsen, nu en del ud af at understrege, at Bunny ikke er et selvportræt, da han onsdag aften præsenterer sin nye roman for et par hundrede fremmødte i det centrale London.

"Jeg er ikke den figur. Eller dem i mine sange, for den sags skyld. Det sidste, jeg ønsker, er at skrive en bog om mig selv", siger Cave og tilføjer: "Det er klart, at Bunny er en special case - jeg mener, hvem masturberer ved deres kones begravelse? - men samtidig er der noget virkeligt over ham. I virkeligheden handler det ikke så meget om, at han er besat af sex, som at han er på flugt fra intimitet og kærlighed", siger Cave og tilføjer: "Jeg bifalder ikke, det Bunny gør. Men jeg kan godt forstå ham".

Men tænker Cave i nogen grad som sin romanfigur? "Ja....jeg mener, nej. Ordet misogyni (kvindehad, red.) kommer ofte op, det gør det altid, når man tager fat på de her emner. Folk siger altid, at jeg er misogyn. Bare fordi jeg dræber chicks i mine sange..."

Læs hele reportagen

ANNONCE