Nyhed

Oval og Murcof gæster elektronisk festival i Sønderborg

Ny Kunst i Sønderborg igangsætter byens første elektroniske festival med velkendte navne, der også tæller den visuelle kunstner AntiVJ

Foreningen Ny Kunst i Sønderborg forsøger med flere nye initiativer at sætte byen på det musikalske og kunsteriske landkort, og med innovativ kunst og musik søsættes nu også en ny elektronisk festival i det sønderjyske, hvor internationale navne som Oval og den elektroniske guru Murcof står øverst på plakaten.

Berlineren Oval betragter ikke sig selv som komponist og benytter heller ikke synthezisere eller lignende til sine lydkollager. Til gengæld er Oval, med det borgerlige navn Marcus Popp, kendt som frontmand i den alternative elektroniske musikretning "glitch", hvor stumper af fejl i elektroniske medier klippes ind i en musikalsk sammenhæng. Oval fortæller desuden på festivalens første eftermiddag om sine lydinstallationer og musik, før han selv giver koncert.

Den mexicanske Murcof har flere gange gæstet Danmark og har blandt andet spillet sine minimalistiske kompositioner i Marmorkirken i København, hvor han fik fire stjerner og følgende ord med af GAFFAs anmelder:

"Især numre som Oort og Cosmos II var klaustrofobiske i al deres voldsomhed. Under førstnævnte nummer var der flere på bænkerækken foran mig, der i chok-affekt måtte hoppe adskillige centimeter i det stenhårde sæde, når musikkens intensitet og voldsomhed eksploderede. Netop disse udladninger var en af koncertens styrker, for på trods af sit forførende ambiente og meget tyste udtryk, så var Murcofs koncert særdeles fysisk i sit udtryk."

Murcof får følgeskab af den britiske visuelle kunstner AntiVJ til sin koncert i Sønderborg, som sørger for den rette atmosfære til de mange klangflader. Til denne koncert vil tre store projektorer og transperante tekstiler, der hænger ned over scenen, give publikum en unik oplevelse til den elektroniske festival.

Find billetter til Sønderborgs elektroniske festival via GAFFA Live.

 

ANNONCE