Nyhed

Statens Kunstråd giver millioner til spillesteder

4,6 millioner kroner uddeles til de regionale spillesteder, heriblandt Copenhagen JazzHouse, Culture Box og det kommende VoxHall 2

Landets spillesteder har i takt med den finansielle krise haft svære vilkår på det seneste, men hjælpepakker som eksempelvis Københavns kommunes tilskud til regionale spillesteder i foråret har afværget de umiddelbare lukninger af stederne. Nu kommer der endnu en økonomisk hjælp i form af Statens Kunstråds økonomiske støtte til de regionale spillesteder på 4,6 millioner.

Midlerne fra kunstrådet skal gå til fornyelsen af den rytmiske musik, hvor fire af de regionale spillesteder, der er genrespecifikke, i forvejen får tildelt halvdelen af den økonomiske hjælp. Den anden halvdel af Statens Kunstråds 4,6 millioner går til en pulje, som de resterende 13 regionale spillesteder kan ansøge om at få del i.

De fire specifikke spillesteder, der er sikre på at få tildelt nogle af pengene, er Copenhagen JazzHouse, Global Copenhagen, Culture Box og Voxhall (billedet er fra spillestedets igangværende ombygning). Sidstnævnte århusianske spillested har fået øremærket deres beløb til den kommende selvstændige scene Voxhall 2, der bliver bygget på Vester Allé 15. Den nye scene ved siden af Voxhall skal fokusere på lokale og internationale navne indenfor jazz, verdensmusik og folkemusik og skal være færdig til at kunne tages i brug i løbet af 2010.

En stor del af det nye tilskud kommer fra de penge, som oprindelig var tiltænkt spillestedet Stengade 30, der ikke længere er et regionalt spillested. Pengene uddeles i perioden fra 2010 til 2012 for styrke de regionale spillesteders indsats over for rytmiske vækstlag og smalle musikgenrer.

ANNONCE