Nyhed

The Roots har 9. studiealbum klar

Den alternative hiphopgruppe laver covernumre af Frank Zappa, Andy Bey og Cody Chestnutt på det kommende album

Tidligt på året kom den overraskende udmelding fra en af hiphoppens sværvægtere, The Roots, at den håndspillende gruppe fik job som husorkester i tv-programmet "Late Night with Jimmy Fallon". Fans var bekymrede over, hvad den nye jobbetegnelse betød for det kendte bands koncert- og albumvirksomhed, men der skulle ikke gå lang tid, før ny information om det 9. studiealbum "How I Got Over" begyndte at sive ud.

"How I Got Over" udkommer i næste måned, og gruppen har traditionen tro ikke skortet på de politiske synspunkter i musikken. Der er dog en ny indgangsvinkel, hvilket titlen også hentyder til, da det nye (11. album i alt) primært handler om glæden ved Bush-regeringens endeligt og valgsejren til Barack Obama. På den måde står "How I Got Over" som en modpol til de to seneste albums "Game Theory" og "Rising Down" fra sidste år.

Singlen med samme navn som albummet udkom i juni, og hiphopgruppen debuterede naturligvis live i Jimmy Fallons show med sangen, der også har et positivt islæt. Derudover har The Roots valgt at lave mindst tre covernumre på det nye album, hvor en version af Frank Zappas "Peaches en Regalia" er det mest overraskende valg. Gruppen laver samtidig en version af Andy Beys soulnummer "Celestial Blues" og Cody Chestnutts "Serve This Royalty", hvor begge originale kunstnere også er med.


The Roots har samtidig fundet plads til en række socialt bevidste rapper som Blu, Phonte fra gruppen Little Brother og Pharoahe Monch, så den alternative gruppe må siges ikke at have valgt at hvile på laurbærrene med jobbet som husorkester på den amerikanske station NBC.

Albummet "How I Got Over" udkommer den 19. oktober.  

 


ANNONCE