Nyhed

Amerikanerne kommer til InterSpot

Fem amerikanske artister er blevet offentliggjort til den særlige InterSpot-minifestival

InterSpot, Spot Festivalens et-dags optaktsarrangement, løber af stablen den 20. maj, og folkene bag præsenterer nu det amerikanske program. Fem fuldfede texanere fra byen Austin gæster Vestergade 58, og entreen er en flad tyver. Samlingen har til anledningen fået navnet The Austin Five, og koncerterne starter klokken 22.

Matt The Electrician (billedet), tidligere elektriker, har endelig viet sit liv fuldt og holdent til musikken. Han plejede at ofre sin fritid til optrædener på lokale barer og værtshuse, men har nu kvittet jobbet, og lever i dag af sin musik. Nu er han nået så langt som til Århus i Danmark, hvor han præsenterer sin Paul Simon- og John Dee Graham-inspirerede pop-folkmusik.

Danny Malones akustiske folk-rock er resultatet af den tidligere narkotikamisbrugers selvforskyldte komatur. Druknet i stærk medicin endte Malone i den livløse tilstand, der i sidste ende gjorde, at han fandt sin identitet som kunstner, og indså, hvilken vej han skulle gå med sit liv.


Troy Campbell, Nathan Felix og Scrappy Jud Newcomb, de tre resterende amerikanerkunstnere, har ikke helt så farverige baggrundshistorier i ryggen, men musikken er kulørt som coveret til den seneste Efterklang-plade. Campbell serverer klassisk indierock, Felix eksperimental orkesterpop og Scrappy Jud har både blues, country og folk på programmet.

Alle navne, med undtagelse af Nathan Felix, er desuden en del af Nordic Cowriters projektet, hvor otte nordiske sangskrivere i samarbejde med Texasmusikerne vil forsøge at skabe tyve nye musiknumre, der siden vil blive præsenteret på selve Spot Festivalen i dagene 21.-22. maj.

InterSpot foregår på syv scener fordelt over hele byen. Der er tale om Fatter Eskil, Café Hack, Musikcaféen, Studenterhuset, Train, Vestergade 58 og skibet Stubnitz, der under Spot Festivalen kaster fortøjningerne i Århus Havn.


Billetter koster 20 kroner de enkelte steder, og sælges udelukkende i døren og efter først-til-mølle-traditionen.

Austin Five på Vestergade starter kl 22, torsdag d. 20. maj.

ANNONCE