Nyhed

Arcade Fire samarbejder med Spike Jonze

Bandet skal indspille en kortfilm sammen med den Oscar-nominerede amerikanske filminstruktør

Instruktøren Spike Jonze blev berømt på grund af musikvideoer for Fatboy Slim ("Praise You"), Beastie Boys ("Sabotage") og "Weezer ("Buddy Holly"), men i de senere år har han fokuseret mere på at lave spillefilmene "Being John Malkovich", "Adaptation" og senest "Where The Wild Things Are". Men nu bekræfter hans talsmand, at instruktøren vender tilbage til musikkens verden for at lave en kortfilm sammen med Arcade Fire.

Det er webside /Film, der kan fortælle, at Spike Jonze tager bandet med til Austin, Texas for at indspille filmen, der handler om venner, der vokser fra hinanden. Det vides dog ikke, om filmen er en forlænget musikvideo, der skal promovere bandets kommende album, eller en regulær kortfilm.

Spike Jonze har tidligere brugt en genindspillet version af Arcade Fire-sangen "Wake Up" til traileren til "Where The Wild Things Are", så han har allerede et forhold til bandet. Og musikalske kortfilm er ikke nyt for ham, da han sidste år indspillede kortfilmen "We Were Once A Fairytale" sammen med Kanye West, der brugte en stribe sange fra albummet "808s & Heartbreak".

Arcade Fire har ikke selv bekræftet samarbejdet med Spike Jonze, men de har dog afsløret, at de har tænkt sig at spille nyt materiale til sommerens festivalkoncerter, så derfor er det bestemt ikke utænkeligt, at den kommende film bliver første smagsprøve på bandets tredje album, der lige nu har hverken udgivelsesdato eller titel.

ANNONCE