Nyhed

Askesky forhindrer optrædener på Coachella Festival

Både The Raveonettes og flere navne havde problemer med at nå frem til den amerikanske festival på grund af aflyste fly

Den store sky af vulkansk aske har vist sig at være et enormt irritationsmoment for flytrafikken i det vestlige Europa, og det påvirker jo desværre også koncerter rundt omkring i verden. Også den amerikanske festival Coachella, der løb af stablen denne weekend, var påvirket af aflyste fly. Flere europæiske navne nåede ikke frem, heriblandt en del af danske The Raveonettes; deres bassist, trommeslager og lydmand nåede ikke frem til deres koncert i lørdags, men Sune Wagner og Sharin Foo gennemførte showet alene.

En håndfuld britiske navne nåede ikke frem til scenerne i Indio, Californien, hvor Coachella afholdes. The Cribs, Bad Lieutenant, Frightened Rabbit, Gary Numan og Delphic skulle alle have været afsted, men nåede altså ikke at komme i luften i tide. Flere britiske hovednavne, nemlig Muse, Gorillaz, Thom Yorke, Hot Chip, Florence And The Machine og Fever Ray var heldigvis allerede i USA, og kunne derfor nå frem uden problemer.

Danske musikelskere lider også under vulkanskyen. I går, søndag den 18. april skulle amerikanske Band Of Horses have spillet for et udsolgt Store Vega, og Rust skulle have haft engelske New Young Pony Club på besøg, men det kunne ikke lade sig gøre. Også Hanne Boel var nødt til at aflyse en koncert i Grenå i lørdags, da hendes pianist var fanget i Sverige. Der arbejdes i øjeblikket på højtryk, så der kan findes nye datoer til alle tre koncerter.

Vi bringer nyheder om andre eventuelle aflysninger af koncerter på grund af askeskyen, så hold øje med GAFFA.dk for opdateringer.

ANNONCE