Nyhed

Bandbase dør og genopstår

Bandbase.dk var kortvarigt afgået ved døden, men siden vender tilbage i denne uge

I begyndelsen af marts blev musiksitet bandbase.dk erklæret konkurs, hvilket betød, at sitets næsten en million websider for 16.000 danske artister forsvandt fra nettet. Men takket være nye ejere vil bandbase.dk være på banen igen om få dage, ifølge planen allerede i morgen.

Bandbases konkurs skyldes en kombination af lav annonceomsætning og en omfattende, men uheldig satning på det udenlandske marked.

"Bandbase.dk har siden 1998 været undergrundens største site, og det skal vi fortsætte med at være. Nu skruer vi ned for de internationale ambitioner og vender tilbage til kernen; at levere et værktøj for musikere i alle aldre og genrer og et udstillingsvindue til alle passionerede musikelskere, der vil være først til at vide, hvad der foregår på scenen herhjemme," fortæller Martin Buck Hegaard, som er genansat som direktør for bandbase.dk.

De nye ejere er private investorer med erfaring fra ledende stillinger i den danske medieverden, nemlig Jens Lernø Storm (Microsoft), Jacob Houlind (Nordisk Film TV), Jakob Sand (Capital Plus), Rasmus Ibfelt (e-Types) samt Martin Buck Hegaard, som har arbejdet for BandBase.dk siden 2004.

Med de nye investorer er bandbase.dk sikret kapital i kampen for at styrke det danske vækstlag, hvilket har været hjemmesidens varemærke siden opstarten under navnet MyMusic.dk.

De nye ejere vil videreføre sitet med flere af de tidligere medarbejdere, og vil arbejde på at få inddraget sitets godt 80.000 månedlige besøgende mere.

Hvis alt går efter planen vil bandbase.dk være oppe igen tirsdag den 13. april, hvorefter en række forbedringer er planlagt for at sikre at hjemmesidens trofaste brugere får bedst mulige vilkår for at lave anmeldelser, og anbefale musik til hinanden.

Bandbase.dks projekter mixtoverdener.dk og og Local Heroes bliver ført videre, mens det internationale site, bandbase.com, stadig er under opstart.

ANNONCE