Nyhed

Gza laver Liquid Swords kapitel 2

Et af de mest legendariske albums i hiphophistorien får nu en efterfølger

I 1995 udgav Wu-Tang Clans The Gza sit andet soloalbum. Det var det første efter den talstærke gruppe havde gjort deres debut, og pladen, "Liquid Swords" skulle vise sig at blive en af de største klassikere, genren nogensinde har fostret. I dag har The Guardian så godt nyt til hiphopfans i alle aldre. Gza alias The Genius arbejder på en opfølger til det legendariske værk.

Ofte sker det, at en efterfølger ikke lever op til sin forgænger. Alle kender det vel fra filmens verden, men også i rapindustrien har diverse toere haltet efter deres mesterlige etter. Eksempelvis kan nævnes Jay-Zs Blueprint-trilogi, der startede med en øjeblikkelig klassiker i det første kapitel, og siden præsenterede to, efter Jiggamans standarder, middelmådige afsnit. Man kunne derfor frygte at også Liquid Swords skulle have smudset sit navn til af en halvhjertet toer, men kig på sidste års opfølger til Wu-Tang-rapperen Raekwons klassiske soloplade "Only Built For Cuban Linx…". Den opretholdt niveauet fra etteren, og med en dedikeret MC som Gza bag roret kan man godt tillade sig at håbe, det samme vil gøre sig gældende for hans kommende udspil.

Hele pladen produceres af Rza. Han er Gzas fætter, og de to var, sammen med hedengangne Ol' Dirty Bastard, der også var deres fætter, grundlæggerne af den allestedspopulære hiphopkult Wu-Tang Clan. Rza er kendt og elsket for sin støvede New York-produktionsstil og evige brug af kung fu-filmsamples.

Albummet forventes at bære titlen "Liquid Swords: The Second Edition", og udkomme til efteråret. Titlen lægger op til at dette skulle være en genudgivelse af det oprindelige værk, men skal nok nærmere forstås sådan, at det her er rapperens tanker og meninger, sådan som de ser ud i dag, femten år efter etteren udkom.

Gza bekendtgjorde for nylig at han havde indledt et samarbejde med folkmusikeren Devendra Banhart, men det vides ikke om den alternative kombination vil kunne opleves på geniets kommende udgivelse.

ANNONCE