Nyhed

Telenor tilbyder ny musiktjeneste

Ny streamingtjeneste med navnet WiMP kommer til Danmark om en uge

Nu kommer der musikstreaming til Danmark fra det norske firma Aspiro. Det er en tjeneste i stil med det populære Spotify, som blandt andre svenskerne hygger sig med, men som – blandt andet på grund af KODA – endnu ikke er tilgængelig i Danmark. Navnet på den nye tjeneste er WiMP, og det er teleselskabet Telenor, der, om en uge, lancerer den i Danmark.

Kunder hos Telenor kan få adgang til det digitale musikbibliotek WiMP (Wireless Music Player) via både computer og mobiltelefon – fuldt lovligt naturligvis. Der vil ifølge selskabet være flere millioner sange at lytte til, og brugere kan let søge efter ny musik, få anbefalinger, lave playlister og dele dem med deres venner.

I en pressemeddelelse siger Telenors markedsdirektør, Peter Bang:

"Vi ser meget frem til at kunne tilbyde denne 'state of the art'-musikløsning i Danmark. Den tilbyder en uovertruffen lydkvalitet og er utroligt brugervenlig. Du søger på en sang, klikker på den, og så spiller den med det samme. Vi har altså her en god grund til at droppe pladesamlingen derhjemme, ikke mindst fordi brugerne kan tage WiMP med sig, idet de kan få adgang til den fra flere computere samt deres mobiltelefon. Og så kan de tilmed dele den med alle deres venner."

WiMP kan anvendes på både Windows, Mac og Linux. På mobilen understøttes Googles Android-styresystem, og en applikation til iPhone og iPod Touch er desuden på vej. Og i kontrast til eksempelvis TDC Play er WiMP ikke gratis, men den bliver i stedet en brugerbetalt tjeneste.

Med WiMP bliver musikken ikke hentet ned til ens telefon eller computer, men ligger derimod på Aspiros servere. Det betyder blandt andet at brugere kan få adgang til deres musikbibliotek fra flere forskellige computere, ikke kun sin egen – dog kun én ad gangen.

WiMP kommer til Danmark den 15. april, først i en beta-version med fuld funktionalitet, men med et begrænset musikbibliotek, der udbygges med tiden.

ANNONCE