Nyhed

Kæmpetyveri på dansk-svensk festival

200.000 kroner er blevet stjålet fra Norbergfestival

Den dansk-svenske Norbergfestival har gennem en årrække præsenteret elektronisk musik i en nedlagt jernmine i den lille mineby Norberg i Bergslagen, 170 kilometer nordvest for Stockholm. Årets festival fandt sted i weekenden uden problemer med blandt andet Biosphere på plakaten, men da festivalen var ved at pakke ned, gik det galt. Ukendte gerningsmænd stjal et pengeskab, der indeholdt festivalens samlede kontanter, i alt cirka 200.000 svenske kroner.

Festivalchef Michael Østerz fortæller i en pressemeddelelse:

"Det er med stor sorg, at vi desværre må meddele gæster, samarbejdspartnere og artister at årets festival er blevet hårdt ramt. Kl. ca. 02.30 natten til mandag bortførte ukendte gerningsmænd Norbergfestival 2010's samtlige kontanter. I pengeskabet, der desværre var transportabelt, lå et beløb i omegnen af 200.000,00 svenske kroner.

Tyveriet blev opdaget af mig, festivalchef og formand Michael Østerz og jeg beklager hændelsen dybt.
 
Vores sikkerhed har åbenlyst ikke været god nok og vi har desværre nok været lidt små-naive i forhold til at vi befandt os i en lille by ude på landet og troede at området var sikkert."
 
Michael Østerz fortæller videre, at festivalen natten til mandag lå inde med et større pengebeløb i kontanter, fordi der ikke var nogen døgnbox-service i nærheden i kombination med, at nogle bestilte kortterminaler ikke nåede frem. Han mener, at nogle har holdt festivalen under observation og benyttet lejligheden til i et kort, ubevogtet øjeblik at snige sig ind på kontoret og løbe med pengeskabet, selvom der var festivalmedarbejdere i umiddelbar nærhed af pengeskabet. En bil er set køre væk fra området i høj fart, hvilket har givet politiet et brugbart signalement.
Michael Østerz er dog fortrøstningsfuld og skriver videre:
 
"Heldigvis nåede vi at betale alle artister og dække alle udlæg, og vi har midler på kontoen til at dække bryggeriet, transporter og driftsomkostninger. Desuden er vores forsalgsbilletter ikke blevet udbetalt endnu, så vi ender nok med at gå i plus minus 0. Det sure er bare at vi havde aftalt at udvide festivalen markant næste år og købe hegn og toiletter ind så vi kunne doble op på kapaciteten, og yde en bedre service til vore gæster og artister. I øvrigt gik festivallen forrygende med 30% flere gæster, maximal
omsætning (desværre) og en samlet fantastisk god musikoplevelse, både når det gælder artister og teknik."
 
Michael Østerz slutter optimistisk af med følgende melding:
"Vi lader os ikke kue og vender tilbage med flere støttearrangementer, merchandise-salg og gode kræfter i løbet af året, og jeg er 200% sikker på at foreningens motivation ikke fejler noget og kan rimeligvis garantere en festival næste år i 2011!
Vi er dialog med vores samarbejdspartnere og vi vil sammen med dem udvikle sikkerheden markant omkring festivalen til næste år."
 


ANNONCE