Nyhed

The Orb får hjælp af David Gilmour

Pink Floyd-guitaristen dukker op på gruppens kommende album "Metallic Spheres"

Den engelske duo The Orb får hjælp af Pink Floyd-guitaristen på det kommende album "Metallic Spheres", der både er et dobbeltalbum samt en støtteplade for hackeren Gary McKinnon.

McKinnon har været retten i England anklaget for at have hacket omkring 100 amerikanske militærcomputere samt NASA-computere under hackernavnet Solo. Han anklages for at have slettet og kopieret data, hvilket han nægter og siger, at han intet har ødelagt i sit forsøg på at finde UFO-relateret materiale.

Han har siden 2005 afsonet en betinget dom, der kræver at han ikke bruger en computer eller telefon, og i samme periode har den amerikanske regering forsøgt at få briten udleveret til USA, hvor han kunne få 70 års fængsel.

En lang række engelske musikere har allerede udtrykt deres støtte til McKinnon, og sidste år udsendte David Gilmour singlen "Chicago - Change The World", der skulle skabe opmærksomhed om McKinnons situaiton. Nu er Gilmour på spil igen sammen med The Orb, og denne gang går overskuddet af deres fælles album til McKinnon.

Ifølge NME er dele af det kommende album indspillet i 3D60, hvilket skulle give lytteren en tredimensionel lyd. Resultatet kan høres 4. oktober.

ANNONCE