Nyhed

Jatoma giver koncert med Lucky Dragons

I februar gæster den amerikanske gruppe Lucky Dragons Atlas i Århus sammen med den danske elektrotrio

Torsdag den 17. februar næste år giver den danske elektro-trio Jatoma (billedet) en koncert sammen med den eksperimenterende amerikanske gruppe Lucky Dragons, hvor Atlas i Århus er rammen om koncerten.

Den Los Angeles-baserede gruppe Lucky Dragons har en yderst forfriskende til deres koncerter. Det har blandt andet resulteret i, at de har været opvarmning for Thom Yorke, da Radiohead-frontmanden gav et show med gruppen Atoms For Peace i Los Angeles. Arrangørerne bag koncerten skriver følgende:

"Live er Lucky Dragons et kapitel for sig! Koncerterne starter med at Luke Fishbeck, manden bag Lucky Dragons, spiller på sin laptop. Men gradvis overdrages musikken til publikum, der får udleveret forskellige hjemmebyggede instrumenter. Blandt andet kan man spille på sten over ekkolod, og ikke mindst spille på de andre koncertgængere! Ja, du læste rigtigt: på de andre koncertgængere. Man får et kabel i hånden, og gennem berøring af andre koncertgængere, der ligeledes holder et kabel, skabes et hyperlokalt netværk ved fysisk berøring mennesker imellem - mennesker man altså spiller musik på."

Udover den eksperimenterende gruppe spiller også elektro-trioen Jatoma, der består af de to Electrojuice-medlemmer, Mads Kolding og Jakob Littauer, samt Tomas Barfod, der blandt andet har gjort sig bemærket i Filur og WhoMadeWho. Desuden producerede Barfod Electrojuices ep "Solrock" fra 2009.

Jatomas selvbetitlede debutalbum udkom i starten af november, hvor GAFFAs Jesper Buhl gav fem stjerner. Han skrev blandt andet, at "det poetiske" og skønheden synes at være i førersædet på 'Jatoma'", ligesom han kaldte deres for "et smukt og ofte dystert udtryk".

Mads Kolding har tidligere udtalt sig overfor GAFFA om netop Lucky Dragons i forhold til musikalske forbilleder:

"Vi kunne godt finde på at sætte noget fra et pladeselskab på, der hedder Border Community, der er eget af en, som hedder James Holden, og han har været vores helt i rimelig lang tid. Andre folk på det pladeselskab som Nathan Fake synes vi er meget fedt. Så kan vi også rigtigt godt lide nogle, som hedder Lucky Dragons, som er noget syret og hippieagtigt elektronisk musik. De har numre, der ikke er over et minut og har bare en lyd-ide, som de følger."

Hvordan det lyder, kan du høre, når Lucky Dragons og Jatoma giver koncert den 17. februar 2011 på Atlas i Århus. Billetter kan forhandles via GAFFA Live.

ANNONCE