Nyhed

Klima-koncert-arrangør skuffet over manglende opbakning

Amanda Orlanda føler sig modarbejdet forud for gårsdagens klimakoncert i Parken

Se flere billeder på crawfurd.com

I aftes fandt den store Dance 4 Climate Change-koncert sted i Parken i København, en koncert, hvor overskuddet skulle gå til rent drikkevand i Haiti. Forud for arrangementet har der i pressen været massiv pressekritik af programmet, der blandt andet bød på Europe (billedet), Danseorkesteret, Rasmus Seebach, Angelique Kidjo og Youssou N'Dour, og af billetprisen på oprindeligt mellem 300 og 650 kroner.

Få dage før koncerten satte arrangørerne så billetprisen drastisk ned til 75 kroner, men det fik kun nogle få tusinde mennesker til at begive sig ind i Parken. Dagen derpå kontaktede GAFFA koncertarrangøren Amanda Orlanda fra organisationen Water For Life for at høre, hvordan hun selv synes, det gik:


- Jeg synes, det var en fremragende koncert. Alle de optrædende kunstnere var fantastiske, og de nød også at optræde. Det var selvfølgelig en skam, at Akon aflyste, men han blev syg og måtte på hospitalet. Han forsøgte faktisk at komme til at optræde alligevel, men blev frarådet det af lægerne.

Men der var da ikke ret mange mennesker i Parken? Jeg tror, der var et par tusinde.

- Nej, der var lidt flere, men nej, der var langtfra fyldt i Parken. Der blev solgt præcis 10.023 billetter, men det var ikke alle, der havde købt, som nåede frem. Det var mange af de udenlandske delegerede til topmødet, der ikke kom, måske fordi vi ikke havde kommunikeret godt nok ud, hvordan man fandt frem til Parken. Det kunne vi godt have gjort bedre.


Hvad siger du til den kritik, der har været af, at programmet var for tyndt, og billetprisen var for høj?

- Jeg synes, at programmet var fremragende. Med hensyn til billetprisen, så var det vores oprindelige plan, at vi ville gøre koncerten gratis, men vi kunne ikke få støtte fra hverken Københavns kommune eller den danske regering. Så måtte vi tage entré, og så spurgte vi folk i den danske musikbranche, hvor meget sådan en koncert kunne koste, for det vidste vi jo ikke noget om. Så foreslog de os 300-600 kroner, og så kort efter kommer de selvsamme mennesker og siger, at prisen er alt for høj. Vi har heller ikke kunnet få Københavns kommune til at ville samarbejde med os.

- Da vi hørte, at de planlagde en gratis koncert på Rådhuspladsen samtidig med vores, foreslog vi at lave et samarbejde, hvor vi kunne indsætte busser, der så kunne køre folk ud i Parken, eller vi kunne tv-transmittere fra Parken ind til Rådhuspladsen, så de to koncerter blev en del af den samme event. Men de svarede aldrig på vores henvendelser. Der har også været flere kunstnere, der sagde ja til at optræde, og så trak sig bagefter. Det er heller ikke lykkedes os at få en dansk tv-station til at transmittere koncerten, så folk kunne blive informeret om vores indsamling. Hverken DR eller TV2. De vil hellere vise Inspector Morse, eller hvad ved jeg. Og så har det jo heller ikke hjulpet, at der var været så meget dårlig omtale af koncerten i pressen.


Kunstnerne har optrådt gratis, men I har vel skullet betale nogle penge for leje af Parken og for scenefolk?

- Ja, og det har ikke været billigt.

Regner I så med at få overskud til jeres formål, nemlig at skaffe rent drikkevand i Haiti?


- Jeg håber, men jeg er ikke sikker. Det er faktisk mit store ønske til jul, at vi kan sende nogle penge til de fattige i Haiti. Danskerne er ellers gavmilde folk, og jeg er sikker på, at der var flere, der ville have sms'et penge, hvis showet var blevet sendt på en dansk tv-kanal. Men jeg håber, folk har sms'et penge i andre lande. Showet er blevet sendt i over 40 lande, fra Australien over Indien til Canada.

I skal holde flere Water For Life-koncerter rundt om i verden. Vil I gøre noget anderledes inden de næste koncerter?

- Måske, men alle andre steder har vi fået meget større opbakning end i Danmark. Den næste koncert bliver i Rom til juli, og dér har vi fået massiv støtte fra borgmesteren. Også i London er folk åbne. Det er kun i Danmark, vi er blevet sådan modarbejdet.


Læs en anmeldelse af Dance 4 Climate Change

 

ANNONCE