Nyhed

Thulla på vej med nyt album

Den danske sangerinde er på vej med "7 Shortcuts To Change", der blander klassisk, pop, jazz, electronica og new age

Den danske jazz-med mere-sangerinde Thulla er på vej med et eksperimenterende album sammen med den polske cellist Halina. Albummet har fået titlen "7 Shortcuts To Change" og er på gaden 10. januar.
 
Albummet blander både klassisk, pop, jazz, electronica og new age. De syv skæringer har til formål at bringe lytteren i syv forskellige meditative sindsstemninger - nærmere betegnet "Taknemmelighed", "Tillid", "Overskud", "Giv Slip", Kærlighed", "Drøm" og "Hvile".
 
Formålet beskriver Thulla og Halina som "at skyde genvej til en ændring af uhensigtsmæssige livsmønstre og vaner, som blokerer for den konstruktive energi, man har brug for i en stressende hverdag, hvor tid er en luksus, og hjertet og hjernen oversvømmes af impulser".

Thulla debuterede i 1999 med et selvbetitlet album og har til dato udgivet i alt ni album, senest "The Spirit Of Ice" fra 2009. Hun er nok især kendt for antikrigssangen fra 2003, "Make Music Not War", som hun selv fremførte med Povl Dissing og var en kommentar til det vestlige indtog i Irak.

GAFFAs Ivan Rod roste hendes 2001-album, "The Spirit Of Yesterday", og kaldte hende "en cocktail af lige dele Marilyn Monroe, Rickie Lee Jones og Lisa Ekdahl", mens Jan Opstrup Poulsen også var temmelig begejstret for det selvbetitlede debutalbum fra to år tidligere og sammenlignede Thullas stemme med både Annisette og Björk. Begge album fik fire stjerner.
 
"7 Shortcuts To Change" udkommer som nævnt mandag den 10. januar, men albummet kan allerede nu bestilles på www.lifechanginglistening.com, hvor man også kan høre smagsprøver på musikken.
 
Halina Wigocka Wamberg (tv. på billedet) er født i Polen. Hun er uddannet cellist ved Malmö Musikkonservatium, solist og pædagogeksamen. Har været ansat i Malmö Symfoniorkester, Det Kgl. Kapel, Århus Symfoniorkester og nu ansat i Sjællands symfoniorkester. Halina er gift med professor i kunsthistorie Jacob Wamberg, Thullas bror, og de to kvinder er altså svigerinder.
 
Thulla Christina Wamberg er født i Danmark. Hun er autodidakt sanger, komponist og lyddesigner. Thulla har haft flere orkestre, som hun har turneret flittigt med, blandt andet Thullabandulla Band. Hun er redaktør af komponist- og sangskriverforeningen DJBFAs blad KOM_POST, og har modtaget legater fra Statens Kunstfond gentagne gange, blandt andet det to-årige i 2000-2001.
 
 

ANNONCE