Nyhed

Dansk musik skal på frimærker

P4 og Post Danmark vil nu sætte Danmarks flotteste pladecover på et frimærke, men det er P4's lyttere, der bestemmer, hvilket cover der skal vælges

I oktober sidste år valgte det engelske postvæsen ti ikoniske engelske pladecovers til en serie af frimærker, og nu går Post Danmark dem i bedene i samarbejde med P4. Denne gang drejer det sig dog om et dansk pladecover, der skal konverteres til frimærkeform.

Idéen er opstået i forbindelse med P4's kommende 50 års jubilæum, der står for døren. Det har kanalen valgt at fejre på utraditionel vis, og i et historisk samarbejde med Post Danmark inviterer P4 lytterne til at vælge det mest mindeværdige danske pladecover gennem de seneste 50 år. Dermed får lytterne afgørende indflydelse på det musikalske motiv til det kommende frimærke fra Post Danmark. Vinder-coveret udkommer nemlig på frimærke til værdien 5,50 kr.

Det bliver i P4's program Madsen, der sendes mandag til torsdag fra kl. 14.00 – 15.00 og fredag fra kl. 14.00 – 16.00 - at lytterne kan gøre deres indflydelse gældende. Lytterne fra mandag 1. marts sende sms'er, maile eller sende et brev med navnet på deres favoritcover til værten Alex Nyborg Madsen, og på www.dr.dk/Madsen vil alle kunne følge med i lytternes favoritcovers og komme med kommentarer til debatten.

Efter den første uge bliver de pladecovers, som flest lyttere har talt om, blive sat til afstemning, hvor Madsen laver et opsamlingsheat med de tre til fem albums, som flest lyttere peger på. Der kan stemmes på disse kandidater via sms, e-mail eller brev, og fredag 12. marts kåres det mest populære cover.

Om projektet siger Alex Nyborg Madsen:

"Som passioneret musikelsker fra jeg var en lille dreng ved jeg, hvor mange minder og følelser, der knytter sig til pladecoveret, der især i vinyl-alderen nærmest var uadskillelig fra musikken. Pladecoveret har siden lp'ens fødsel været sin helt egen kunstart, og meningerne om det bedste danske cover vil givetvis være mange, så jeg forventer en debat, der let kan gå hen at blive ganske følelsesladet. At det bedste danske pladecover gennem de seneste 50 år bliver kåret i mit program, betragter jeg naturligvis som en særlig ære".

Det forventes, at der efterfølgende vil blive trykt omkring 80.000 eksemplarer af Danmarks flotteste albumcover.

ANNONCE