Nyhed

Dansk sangerinde underskriver international pladekontrakt

Den danske sanger og sangskriver Agnes Obel debuterer hos det belgiske pladeselskab PIAS

I august 2010 udkommer Agnes Obels debutalbum "Philharmonics" hos det belgiske pladeselskab PIAS Recordings, der også huser kunstnere som Editors og Nouvelle Vague. Inden da rammer en ep med titlen "Riverside" gaden. Det er også PIAS Recordings, der står bag denne udgivelse, og Agnes Obels debut ep udkommer til april.

Pladekontrakten med PIAS kom i stand efter Agnes Obels single, "Just So", havde tiltrukket en del opmærksom i Tyskland. Teleselskabet Deutsche Telekom brugte sangen i en omfattende tv- og radiokampagne, hvilket blandt andet resulterede i ni uger på de officielle tyske hitlister.

Om kontrakten med PIAS siger Agnes Obel i en pressemeddelelse:

"Jeg er selvfølgelig vildt glad, stolt og forventningsfuld - og træt. Hele processen med at få pladen færdig og ligge i forhandlinger med de forskellige pladeselskaber – og samtidig bo i et nyt land, hvor man ikke kan benytte sig af sit gamle netværk - har været ret hård. Så nu er jeg glad for at det hele vel overstået".

I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at singlen "Just So" er blevet indspillet i Agnes Obels eget soveværelse, og denne "do-it-yourself"-tilgang til musikproduktion er også kendetegnende for tilblivelsen af debutalbummet. Udover at have skrevet og sunget alle numre på "Philharmonics" og "Riverside", har Agnes Obel også stået for produktion og mixing.

Agnes Obel er desuden aktuel med tre sange i Thomas Vinterbergs nye film "Submarino", og hun planlægger at optræde på en del af de danske og europæiske festivalprogrammer.

ANNONCE