Nyhed

Lady Gaga blev den store vinder til Brit Awards

Der var tre priser til amerikaneren, mens Robbie Williams fik en ærespris

Det var i år 30. gang, den engelske pladeindustri hyldede sig selv til Brit Awards, og den store vinder til showet tirsdag 16. februar blev Lady Gaga med tre priser. Derudover kunne navne som Jay-Z, Kasabian, Dizzee Rascal og Lily Allen også tage priser med hjem.

Lady Gaga vandt i kategorierne International Female Solo, International Breakthrough og International Album og modtog ikke bare priserne, men optrådte også med sangene "Telephone" og "Dance In The Dark". Blandt de øvrige optrædende kunstnere fandt man Cheryl Cole, Dizzee Rascal, Florence + The Machine, Kasabian, Jay-Z i duet med Alicia Keys samt Robbie Williams, der optrådte med et medley af sine største hits.

Robbie var sidste mand på scenen, fordi han til showet modtog en Outstanding Contribution Award. Sangeren, der fyldte 36 i sidste uge, har gennem sin karriere modtaget elleve Brit Awards for sin solokarriere samt fire, mens han var medlem af Take That, og han er dermed den person, der har vundet flest af de engelske musikpriser.

Der blev også uddelt andre ærespriser til showet. For at fejre jubilæet kunne englænderne stemme på bedste optræden til Brit Awards og bedste album i de sidste tredive år, og her gik priserne til Spice Girls ("Wannabe" / "Who Do You Think You Are") og Oasis ("(What's the Story) Morning Glory?"). Ingen af de to grupper mødte fuldtalligt op for at modtage priserne, og ikke overraskende brugte Liam Gallagher da også lige lejligheden til at fornærme broderen ved at udelade hans navn efter at have takket Paul "Bonehead" Arthurs, Paul McGuigan og Alan White samt gruppens fans.

ANNONCE