Nyhed

Pede B fortæller om første, sidste og næste album

Den tredobbelte MC's Fight Night-vinder er aktuel med sit tredje album og har allerede mere på vej

Pede B har netop udgivet sit tredje album. "Jungleloven" er ude på Run For Cover, og rapperen lover eftertænksomhed, storytelling og modenhed. Næste udgivelse er i støbeskeen, og Pede er ligeglad med salg og store budgetter.

Det nye album præsenterer en voksen Pede B med nogle historier at fortælle. Pladen er stort set blottet for fest og ballade, og der heller ikke mange interne branchebekendelser. Til gengæld vender han emner som psykiatri, barndom, venskab og hjernevask. Hele albummet er produceret af Adam Sampler. Han og Pede mødtes under arbejdet med sidste album, "Stadig Beskidt," et møde, der altså nu har udmyntet sig i en hel udgivelse.

Da første album, fritidsprojektet "Et Barn Af Tiderne" udkom, var det i kølvandet på rapperens første MC's Fight Night-sejr. Pladen blev modtaget med lige så mange klapsalver som den dengang 21-årige freestyler, da han sendte konkurrenterne hjem fra bokseringen i KB Hallen, men selv synes han ikke, debuten fortjener så megen ros.

– Den plade genererede superpositiv omtale og anmeldelser, selvom den var så smadret som den var, siger han. – Den er charmerende, fordi den er så sjusket og så anarkistisk sammensat. Men jeg synes ikke, den var særligt godt mikset, og den lyder i det hele taget ikke særlig godt.
Pede synes til gengæld, det nye album er langt mere professionelt. Rapperen ser det som et udtryk for, at folk har fået øjnene op for musikken med den plade og mener, fænomenet går igen andre steder.

– Nas får altid fremhævet sin første plade som den bedste, men personligt synes han vel selv, han er bedre til at rappe nu.

Pede løfter allerede nu sløret for det næste album. Der er lagt en særlig plan for udgivelsen, og den tager hensyn til pladeindustriens forfald.  Planen er at udsende albummet i fire dele, i form af gratis-ep'er, der kommer til download på hjemmesiden, og siden i fast form til dem, der insisterer på at støtte op og have ejerskab. Hver af disse ep'er vil blive lavet med en ny producer.

ANNONCE