Nyhed

Ungt jazzhåb gæster Danmark

Christian Scott er blevet sammenlignet med legenden Miles Davis. I denne uge kommer han til Danmark og spiller i Odense og København.

Det er under en måned siden, den 26-årige jazzkomet udgav sit seneste album, "Yesterday You Said Tomorrow." Pladen modtog ros, lutter ros, og nu kommer trompetisten, der blev Grammy-nomieret for albummet "Rewind That", til Danmark og giver eksempler på sin kunnen.

I København er det Beta, i Odense Jazzhus Dexter – stederne, man skal tage hen, hvis man vil opleve den stærkt roste blæsermusikant fremføre sine værker på tæt hold.

Selvom det er jazzprædikatet, der pryder Christian Scotts musikalske CV, finder han selv sine inspirationer i tressernes protestikoner som Bob Dylan og Jimi Hendrix. "Musikken fra den tid har bare mere dybde, hvad enten det så er jazz eller rock eller folk eller noget andet," udtaler Scott, der allerede har lagt navn til 18 udgivelser; den første som blot 16-årig. "De politiske og sociale forhold på det tidspunkt var meget "tungere", og der var nogle musikere, der ikke var bange for at gøre opmærksom på disse forhold i deres arbejde. De, der gjorde det var dem, der som musikere endte med holde længst i folks bevidsthed," fastslår Christian, der sidste år blev kåret til årets trompetist af jazzmagasinet Downbeat.

Koncertplan Danmark:

24. februar - Odense, Jazzhus Dexter
25. februar - København, Beta

Billetter købes via GAFFA Live

ANNONCE