Nyhed

Alex Canasta til Rust

Indie-popsterne giver et sniglyt på den nye plade, når de går på scenen og på det københavnske spillested

Debutpladen "Reborn Tonight" fra den københavnske indie-pop gruppe Alex Canasta udløste en ren syndflod af ros, og en ganske solid gang airplay, både herhjemme og i udlandet. Gruppen har i et stykke tid arbejdet på opfølgeren, men der blev spændt ben for udgivelsen, da samarbejdet med pladeselskabet Artiscope af ukendte årsager gik i vasken sidste år. Nu skydes ballet så i gang igen, indledningsvist med en koncert på det københavnske spillested Rust i starten af februar.

Koncerten er trioens første i år, og de lover i en pressemeddelelse, at publikum vil få det første lyt på den nye plade, der muligvis vil tage en lidt anden retning end den første. I en "visuel invitation" til koncerten er der til sidst en kort kommentar, der lyder "Vi har lavet en reggae-plade.". Det er ganske vist ikke er til at vide, hvor alvorlig kommentaren er ment, men skulle det vise sig at holde stik, bliver det uden tvivl en interessant udvikling for Alex Canastas lyd, der af bandet selv tidligere er beskrevet som: "Pop mikset op med håndspillet electro, folk, country, Noilly Prat og 70'er hjemmebar-disco. Som at knalde på et satinlagen på en jordknoldet græsplæne".

Alex Canasta har tidligere imponeret med deres specielle lyd, og GAFFAs anmelder, Signe Bønsvig Wehding, var også positivt overrasket over "Reborn Tonight", som hun dekorerede med hele fem stjerner, og følgende kommentar:

"To mand og en kvinde høj når debutanterne i Alex Canasta helt ind i himlen. Lyden er tung af stemning og let af enkelhedens vidunderlige kreativitet. Line Marianne står i forgrunden med en sårbarhed som det skrøbeligste spirende liv og en styrke som en altfavnende. Drømmende og inciterende, som var hun en græsk sirene. Hun har skrevet både tekst og musik, og hendes univers er poetisk og udtryksfuldt."

Der er endnu ikke sat hverken titel eller en forsigtig udgivelsesdato på den nye plade, så her må man væbne sig med tålmodighed, eller møde op på Rust. Koncerten finder sted i Rust, København, onsdag den 3. februar fra klokken 20.00. Der kan ikke købes billetter forud, men der er til gengæld fri entré indtil klokken 23.00, og Alex Canasta får i øvrigt selskab af We Go Ego.

ANNONCE