Nyhed

Carpark North varmer op for 30 Seconds To Mars

Carpark North varmer om for det amerikanske rockband, når de indtager scenen i KB Hallen til marts

Carpark North (billedet) påtager sig opgaven at varme op under publikum, før den amerikanske rock-trio går på scenen i KB Hallen.

Carpark North har tidligere opvarmet for prominente navne, eksempelvis Moby, men alligevel er det noget af en cadeau og en god tilføjelse til bandets CV at skulle opvarme for 30 Seconds To Mars.

Carpark North blev stiftet tilbage i 1999 af forsanger og guitarist Lau Højen, bassist og synthesizerist Søren Balsner og trommeslager Morten Thorhauge. Før dét begyndte Balsner og Højen allerede i deres unge år, da de gik på Mellerup Efterskole, at pusle med idéen om et band. Det førte til deltagelse i DM i Rock i 1996. Efter det søde efterskoleår gik drengene hvert til sit, men efter nogle måneder bevirker forskellige vilkår og arrangementer, at de to drenge igen finder sammen, og de får i mellemtiden hijacket Thorhauge til deres musikalske projekt.

I 1999 spillede Carpark North sin første koncert på Musikcaféen i Århus, og det var ikke længe efter det, at stenen begyndte at rulle, og hele den danske befolkning, inklusive samtlige radiostationer, fik øjnene op for den nye, danske rock-trio. Siden da har gruppen udgivet en demo, en ep samt tre fuldlængde albums. Den seneste udgivelse "Grateful" kom på gaden i 2008 og fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, som blandt andet skrev:

"Århus-trioens nyeste og tredje album viser et band med et langt mere dansabelt drive end tidligere – i hvert fald over de første par numre. Åbnerne 'More' og 'Shall We Be Grateful' er fremragende festhymner: Medrivende, dynamiske, fængende".

Med udgangspunkt i dét er Carpark North jo et oplagt valg, når det handler om at få gang i publikums blodgennemstrømning, inden 30 Seconds To Mars går på scenen.

30 Seconds To Mars debuterede for blot syv år siden, men har allerede fået etableret sig en habil fanskare rundt om i verden, som holder af at lytte til deres blanding af rock og emocore. Bandet udgav sidste år deres tredje album "This Is War", og i den forbindelse fik GAFFA sig en snak med drengene. Hele interviewet kan ses på GAFFA TV.

Har man lyst til at fyre den af med to energiske bands tirsdag den 9. marts, kan billetter købes via Billetnet.

ANNONCE