Nyhed

Coldplay bliver atter sagsøgt for plagiering

Blandt andet Joe Satriani og Cat Stevens har beskyldt Coldplay for at have stjålet dele af sangen "Viva La Vida", og nu forsøger en ukendt mand ved navn Sammie Lee Smith at tage patent på ikke mindre end tre Coldplay-sange

Engelske Coldplay har et par gange før haft problemer med folk, der mente, at bandet stjal musikalske bidder, der ikke tilhørte dem. Nu dukker en hidtil ukendt mand ved navn Sammie Lee Smith op og påstår, at Coldplay har stjålet ikke mindre end tre sange fra hans arkiv. Det handler om tre af bandets allerstørste hits, nemlig "Clocks", "Yellow" og "Trouble". Smith forklarer, at han siden 1976 har optaget cirka 4000 sange på 100 forskellige kassettebånd, og tre af disse sange skulle eftersigende være ovenstående.

Da Satriani beskyldte Coldplay for at have kopieret dele af "Viva La Vida" fra nummeret "If I Could Fly", var der en mulighed for, at bandet havde hørt sangen før, og samme historie gjorde sig gældende, da indiebandet fra Brooklyn, Creaky Boards Alleged, beskyldte Coldplay for at være vel meget inspireret af sangen med det pudsige navn: "The Songs I Didn't Write". Men at Coldplay skulle have fået fat i en samling gamle kassettebånd fra en tilfældig mand lyder mærkværdigt.

Da Coldplay blev sagsøgt af Satriani, endte partnerne med at nå frem til et forlig, hvor Coldplay ikke skulle indrømme skyld, men til gengæld betale Satriani en sum penge. Om sagen med Smith ender på samme måde er endnu uvist, men det tyder på, at beskyldningerne ikke bliver taget helt så seriøst som de tidligere. 

ANNONCE