Nyhed

Damian Marley og Nas udgiver fællesalbum

Reggae og hiphop bliver blandet, når de to kunstnere slår pjalterne sammen på albummet "Distant Relatives"

Nas har de seneste år taget den politiske tråd op, hvor han især gjorde sig bemærket med albummet "Untitled", der blev prydet med rapperens piskede ryg, og som behandlede forbandelsen af ordet "Nigger", de sortes vilkår i Amerika og det nye håb med den præsident Obama. Nu laver rapperen et fællesalbum med rapperen og sangeren Damian Jr. Gong Marley.

Der er indtil videre absolut ikke skruet ned for de politiske undertoner, og de to kunstnere snakker om at lave skoler i Afrika og foretage andre humanitære indsatser via albummet "Distant Relatives". Selve albumtitlen hentyder ifølge Damian Marleys udtalelser til Billboard.com til begge kunstneres tilhørsforhold til det afrikanske kontinent:

"Afrika er grundstenen i hele verden og grundlaget for alting, og afrikanere er i en situation, hvor de mere end nogen andre behøver hjælp."

Musisk har både hiphoppen og reggaen rødder i afrikansk musik, hvilket understøtter temaet for rappernes kommende album. Nas udtaler sig også om det nye projekt til Billboard.com, hvor han blandt andet fortæller:

"Vi har så meget som amerikanere, og selvom vi oplever en såkaldt recession, er et boligområde som Queensbridge eller Red Hook som et Beverly Hills sammenlignet med den måde, som folk lever på i Nigeria, Sierra Leone og Ghana. Så selvfølgelig må der være ting, som vi vil bygge på, hvis vi skal lave et album med det tema. Jeg tror, at Afrika kan lære os meget."

Albummet bliver hovedsagligt produceret af Damian Marley, men albummet bliver også besøgt af hans afdøde far Bob Marley, Stevie Wonder og Snoop Dogg. Resultatet kan høres den 16. marts, hvor "Distant Relatives" udkommer.

Tracklisten er som følger:
1. Intro (Something New) (prod. Damian Marley)
2. As We Enter (prod. Damian Marley)
3. Revolutionary (prod. Damian Marley)
4. Count Your Blessings (prod. Damian & Stephen Marley)
5. Belief is Key (prod. Damian Marley)
6. Africa Must Wake Up f. K'naan (prod. Nas, Damian & Stephen Marley)
7. Black Horizon f. K'naan (prod. Damian Marley)
8. Only the Strong (prod. Damian & Stephen Marley)
9. Our Generation f. Joss Stone & Stevie Wonder (prod. Damian Marley)
10. Empowerment (prod. Stephen Marley)
11. AID (prod. K'naan & Nas)
12. Let's End It (Poverty) f. K'naan (prod. 9th Wonder & Damian Marley)
13. The Earth f. Bob Marley (prod. Salaam Remix, Damian & Stephen Marley)
14. Black Man's Paper f. Erykah Badu (prod. Afry) [UK Bonus]
15. Weed On f. Snoop Dogg (prod. Damian Marley) (iTunes Bonus)

ANNONCE