Nyhed

Roky Erickson indspiller med Okkervil River

Femten års udgivelsespause afbrydes, når Roky Erickson udsender nyt senere i år

Stoffer og mentale problemer har synkoperet Roky Ericksons udgivelsesrytme siden tiden i 13th Floor Elevators, men nu skulle den berygtede sangskriver være på vej med originalt materiale for første gang i femten år indspillet sammen med bandet Okkervil River.

Seneste album fra Roky Erickson er "All That May Do My Rhyme" indspillet blandt andet med Paul Leary (Butthole Surfers) og Dylan-guitaristen Charlie Sexton, men ifølge Pitchfork afbrydes udgivelsespausen, når Erickson til april udsender "True Love Cast Out All Evil".

Albummet er produceret af Okkervil River-frontmanden Will Sheff, og bandet leverer samtidig backing for sangskriveren, ganske som de flere gange har gjort til koncerter i deres fælles hjemby Austin, Texas.

Ifølge en pressemeddelelse er der dog ikke tale om sange, Erickson har skrevet de senere år, men i stedet sange fra 60'erne og 70'erne, der aldrig er blevet udgivet. Om materialet siger Will Sheff:

"Da vi startede på projektet, fik jeg tres uudgivne sange at vælge imellem. Der var sange skrevet under forretningsmæssige problemer inklusive Elevators' smertefulde opløsning, og sange skrevet, da Roky var indlagt på Rusk (et hospital for sindssyge kriminelle, red.), og en stor del af sangene mindede mig om en følelse af optimisme og romantik, som jeg tror hjalp Roky gennem hans værste år og til sidst genforenede ham for et par år siden med hans søn Jegar og hans første kone".

Roky Erickson udsender "True Love Cast Out All Evil" 20. april.

ANNONCE