Nyhed

Rosanne Cash går videre med listen

Opfølgeren til sidste års album er undervejs, igen med sange fra Johnny Cashs famøse liste

Når man er datter af country-legenden Johnny Cash, følger der en stor musikalsk arv med, og faktisk var Johnny så smart, at han skrev noget af den ned, for at vise Rosanne lidt af, hvad den var. I 1973 overrakte han Rosanne en liste med de 100 sange, han mente var de største og mest betydningsfulde, og det tog hun til grundig efterretning.

Så grundig at der kom en plade ud af det, nemlig "The List" fra efteråret 2009, der indeholdt tolv af sangene fra listen. Nu er hun i fuld sving med en opfølger, og antyder at der muligvis kommer en tredje i serien. Hun fortalte The Wall Street Journal om listen, der ligger til grund for indspilningerne:

"På det tidspunkt han gav mig listen, var jeg åben overfor den, men jeg tror ikke, jeg virkelig har forstået vigtigheden af den før nu... Listen var hvad han var, hvad der formede ham. Og han havde en dyb og bred forståelse for udviklingen af sydstaternes musik og af amerikansk musik, mere end nogen anden. Han havde tusinder af sange i hans hoved, og han kunne synge dem alle: Han var gået så langt ind i leksikonet, at denne liste omfattede appalachianske sange (bjergkæde i det nordøstlige Amerika, red.), protestsange, historiske sange, gospel, delta blues, tidlig country - alt sammen. Det var lidt som om, han var en mester i kampkunst, der videregav en hemmelighed. Så det handler ikke så meget om at hylde ham. Det handler om hemmeligheden - hvilket er vores arv af musik."

I et interview med canadisk Metroxpress har Rosanne Cash fortalt, at hun er i gang med anden plade, der indeholder sange fra listen, og at der muligvis kommer en treer, men så kommer der heller ikke flere, mest fordi der er en mængde sange på den, som ganske enkelt ikke passer til hendes stemme og køn. Cash har ikke været villig til, at afsløre hele listens indhold endnu, selvom hun dog lover, at det bliver offentliggjort en dag, og at det bliver, mens hun stadig selv er i live. 

Den nye plade har ikke fået en udgivelsesdato endnu, og der er heller ikke kommet nogen information om, hvorvidt der vil være gæstevokaler med i denne omgang.

ANNONCE