Nyhed

Teddy Pendergrass er død

Den amerikanske soulsanger døde onsdag af komplikationer efter en kræftoperation

Theodore DeReese "Teddy" Pendergrass, Sr. døde onsdag 13. januar efter komplikationer følgende en operation for tyktarmskræft. Det skriver BBC i dag. Den amerikanske soulsanger døde på et hospital i Philadelphia.

Teddy Pendergrass startede sin karriere som trommeslager i slutningen af 60'erne, og i 1970 kom han med i gruppen Harold Melvin & the Blue Notes. Her blev han dog hurtigt forfremmet til frontmand og som medlem af denne gruppe indspillede han inden sin exit i 1976 sange som "If You Don't Know Me By Now" (senere også et hit for Simply Red), "Don't Leave Me This Way" (senere også et hit for både Thelma Houston og The Communards) samt top tyve-hittet "Bad Luck".

Solokarrieren startede med albummet "Teddy Pendergrass" fra 1977, og efterfølgende kom en lang række udgivelser frem til slutningen af 90'erne, hvor Pendergrass lagde musikken på hylden. En af grundene til den tidlige pension var blandt andet, at sangeren i 1982 var involveret i et biluheld, der ødelagde hans rygsøjle og lammede hans underkrop.

Kørestolen til trods fortsatte han dog med at indspille og at give koncerter, og hans første offentlige optræden efter uheldet var til Live Aid i Philadelphia i 1985. Inden da havde han desuden indspillet sangen "Hold Me" sammen med Whitney Houston, der findes både på Pendergrass' album "Love Language" og på Whitney Houstons debutalbum fra 1985.

Teddy Pendergrass gennemgik sidste år en operation for tyktarmskræft, men døde onsdag 13. januar på grund af en række komplikationer efter operationen. Teddy Pendergrass blev 59.

ANNONCE