Nyhed

Andy Hummel fra Big Star er død

Bassisten fra det indflydelsesrige band døde mandag af kræft

Det har været et hårdt år for Big Star, der nu er nede på et originalt medlem efter bassisten Andy Hummel (længst til venstre på billedet) mandag 19. juli døde af kræft. Hummel havde de sidste år kæmpet mod sygdommen og var dermed allerede klar over, at han ikke havde længe igen, da han i marts i år på SXSW-festivalen var med til at hylde et andet Big Star-medlem, Alex Chilton, der netop var død.

Andy Hummel dannede i 1971 sammen med Alex Chilton, Chris Bell og Jody Stephens bandet Big Star, der på tre år nåede at indspille tre plader, inden de i 1974 gik i opløsning. Den sidste blev udsendt kort inden guitaristen Chris Bells død i 1978, men altså flere år efter gruppens opløsning.

I 1993 gendannede Alex Chilton Big Star, men uden Hummel og Stephens. Hummel levede på dette tidspunkt og faktisk helt frem til sin død en ret anonym tilværelse. Efter opløsningen af Big Star arbejdede han en smule som producer blandt andet for et band ved navn Voice Of Cheeze og var løst tilknyttet studiet Ardent, hvor bandet havde indspillet deres plader.

Men det meste af sit liv har han holdt sig fra musikbranchen, og i et langt interview med Furious.com fortalte Hummel i 2001 om sit liv efter Big Star. Her fortæller han blandt, at han i 70'erne tog sig en uddannelse, og at han i mange år har arbejdet for det firma, der bygger F-16-flyene.

Andy Hummel blev 59 år.

ANNONCE